Urs în zona Ștrand? Precizările jandarmilor sibieni

Având în vedere sesizarea prezenței unui urs în zona Ștrand, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu face unele precizări.

FOTO: arhivă

Astăzi, în jurul orei 4.00, în urma unui apel prin 112, prin care a fost sesizată prezența unui urs în zona Ștrand, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a trimis la fața locului un echipaj de jandarmerie, căruia i s-au alăturat și două echipaje ale IPJ Sibiu.

Ajunse la fața locului, forțele de ordine au desfășurat activități de verificare a zonei, iar în urma căutărilor efectuate, ursul nu a fost găsit acolo unde i-a fost semnalată prezența.

Pentru a se asigura că ursul nu-și face apariția în alte zone locuite ale municipiului, echipajele de ordine publică au verificat și monitorizat și zonele apropiate.

În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de echipajele de intervenție, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase pe timpul intervenției, ursul nu a fost găsit în aria extinsă de căutare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu: „Le recomandăm cetățenilor ca atunci când constată prezența ursului, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia„.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*