AJUTAȚI-le să supraviețuiască! Animalele străzii sunt în pericol

O temperatură de minus 15 grade Celsius, așa cum se anunță în nopțile următoare, este critică pentru animalele care, fără voia lor, trăiesc abandonate pe străzi. Mai întâi le îngheață urechile și coada, lăbuțele și apoi tot corpul. Cu un adăpost improvizat căduros, puțină apă caldă și hrană bogată în proteine le puteți ajuta să supraviețuiască. Bineînțeles adopția este varianta ideală!

 

Animăluțele abandonate pe străzi au nevoie de noi pentru a supraviețui temperaturilor geroase care urmează în această săptămână. Reprezentanții asociațiilor pentru protecția animalelor din Sibiu fac apel la sibieni să dea dovadă de milă și empatie și să ajute animăluțele ajunse pe străzi din nepăsarea unor semeni.

Condamnate la moarte sigură

Iubitorii de animale ne avertizează asupra fatului că, minus 15°C este o temperatură critică pentru animăluțele care trăiesc afară. Mai întâi le îngheață urechile și coada, lăbuțele și apoi tot corpul. La o temperatură de  minus 20°C, așa cum s-au anunțau pentru nopțile ce urmează, un câin sau o pisică flămândă moare în 40 de minute.

70% dintre animalele fără stăpân au mai puțin de 2 luni. 50% dintre ele nu supraviețuiesc sub 2 ani. Majoritatea mor iarna, în chinuri groaznice, din cauza lipsei hranei, frigului și a diferitelor boli cauzate de temperaturile scăzute și de lipsa hranei.

Membrii asociaților pentru protecția animalelor fac apel la sibieni să încerce, pe cât posibil, să ajute în această perioadă câinii și pisicile care rătăcesc pe străzi din vina unor semeni iresponsabili.

”Poți ajuta animăluțele oferindu-le hrană bogată în proteine și grăsime ( grăsimi de pește.) Animăluțele au nevoie de apă proaspătă mereu, mai ales iarna când apa îngheață în boluri.

Căsuțele improvizate trebuie sa fie relativ mari ca animăluțele să se întoarca și să se încalzeasca (cu ușa mica, să nu pătrundă frigul). Este important ca adăpostul improvizat să se ridice deasupra pământului, de exemplu pe paleți sau sprijinită pe niște picioare.

VĂ RUGĂM! Nu alungați animalele din intrări, magazine, birouri. Nu au unde să se ascundă de vânt și ninsoare, așa că mor de frig la câțiva metri de casele calde…

Și dacă vrei să salvezi toată această durere… Sterilizați-vă animăluțele din jurul blocului și donați unei organizații de protecție a animalelor străzii”, transmit reprepentanții Asociației PAN.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*