Urmează o perioadă grea pentru animale. Cum vă protejați câinele de teroarea petardelor și pocnitorilor

Asa cum pregătirile de Crăciun încep cu o luna înainte nici utilizatorii de petarde nu se lasă mai prejos, iar ceea ce este perioada fericită a sărbătorilor pentru noi, devine o perioadă de teroare pentru animalele de pe stradă, dar și cele cu stăpân. Sunetele puternice pot provoca anxietate crescută și chiar infarct în rândul animalelor.

foto: freepik.com

”Din experiențele anilor trecuți știm că aceasta este perioada din an în care se pierd cei mai multi câini. Speriați de sunetul pocnitorilor, ei fug pentru a se adăposti și ajung. în cel mai bun caz, înapoi la stăpân, după ce rătăcesc zile întregi pe străzi, în cel mai rău caz sub roțile unei mașini”, spun reprezentanții Animal Life Sibiu.
Reprezentanții Animal Life Sibiu vin cu câteva sfaturi care vă pot salva viata prietenului patruped:
– LA PLIMBARE, ȚINEȚI CÂINELE MEREU ÎN LESĂ. Chiar dacă în mod normal cainele nu pleacă de lângă piciorul dvs, un zgomot puternic precum cel de petarde îl face să se teamă pentru viața lui, iar atunci nu va mai răspunde la nicio chemare
– NU LĂSAȚI CÂINELE SINGUR LA PLIMBARE. Acesta este un sfat valabil pe tot parcursul anului, dar mai ales în această perioadă
– ELIMINAȚI ORICE POSIBILITATE DE EVADARE (precum porți deschise sau găuri în gard. Un animal speriat poate să escaladeze și un gard de 2 m)
– IN NOAPTEA DE REVELION OFERIȚI-I UN SPAȚIU ÎNCHIS UNDE SE POATE ADĂPOSTI (în casă, pivniță, garaj, etc)
Ținând cont de aceste sfaturi, vă asigurați că și patrupedul dvs va trece în noul an cu bine, iar dvs nu vă veți petrece sărbătorile căutându-vă membrul de familie ratatcit.
De asemenea, raportați poliției utilizatorii de petarde, interzise prin lege!
Autor: Margareta LUPU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*