Urmări grave în cazul bărbatului VIOLENT din Șelimbăr care și-a rupt brățara electronică

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, din Șelimbăr, cercetat penal pentru mai multe infracțiuni subscrise violenței în familie, a fost reținut pentru 24 de ore.

FOTO: arhivă

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Amintim că, pe 1 aprilie seara, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au fost solicitați să intervină în satul Bungard, după ce o femeie a sesizat că soțul ei îi amenință, pe ea și cei trei copii minori, cu moartea.

La fața locului a fost identificat bărbatul în cauză, în vârstă de 45 de ani.

În urma evaluării, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, printre obligațiile impuse bărbatului numărându-se și aceea de a nu se apropia de femeie și copii la o distanță mai mică de 50 de metri. Întrucât bărbatul manifesta un comportament agitat, a fost, ulterior, internat într-o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Totodată, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

La data de 4 aprilie a.c., Judecătoria Sibiu a emis împotriva bărbatului un ordin de protecție valabil 12 luni și, printre alte obligații, a dispus și măsura ca în toată această perioadă, bărbatul să fie monitorizat prin sistem electronic de supraveghere.

Ieri, în Dispeceratul SIME Sibiu s-a generat o alertă de distrugere a brățării electronice montate asupra bărbatului în cauză, ultima localizare fiind înregistrată în localitatea Chitila, județul Ilfov.

De asemenea, la scurt timp de la generarea alertei, soția bărbatului a sesizat că fusese contactată telefonic de acesta și amenințată cu acte de violență.

De îndată, la nivelul IPJ Sibiu s-au dispus măsuri de asigurare a protecției victimelor, iar la nivel național, s-a declanșat procedura de urmărire și depistare a bărbatului.

Bărbatul a fost prins în Bungard.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*