Uriașa listă a privilegiilor angajaților ASF, instituția care a închis ochii la falimentele din industria asigurărilor. 16 salarii sau nenumărate zile libere.

Uriașa listă a privilegiilor angajaților ASF, instituția de stat care a închis ochii la cele mai răsunătoare falimente din industria asigurărilor: de la 16 salarii la abonamente wellness sau nenumărate zile libere.

Foto: Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară/ captură video Ziarul Financiar

Uriașa listă a privilegiilor angajaților ASF, instituția de stat care a închis ochii la cele mai răsunătoare falimente din industria asigurărilor: de la 16 salarii la abonamente wellness sau nenumărate zile libere. Informațiile apar în Contractul Colectiv de Muncă, scrie defapt.ro,citat de Monitorul de Cluj.

Salariile angajaților ASF sunt secretizate, iar Agenția Națională de Integritate nu a protestat, având în vedere că soția președintelui ANI a fost angajată consilieră a președintelui ASF.

Ce drepturi au angajații ASF, potrivit Contractului Colectiv de Muncă:

  • Pe lângă cele 12 salarii, pot primi „prime anuale în cuantum de 100% din salariul brut și indemnizația brută lunară” pentru Ziua ASF și concediul anual. Încă o astfel de primă se acordă anual fără nici un motiv. În sfârșit, un salariu se acordă ca „primă de performanță”. În total: 16 salarii anuale
  • Cinci zile libere pentru diferite evenimente în familie, de la căsătoria unui copil la decesul socrilor. Pentru ziua de naștere se acordă o zi liberă, care nu trebuie să fie în zi nelucrătoare.
  • 8775 de lei pentru „situații medicale deosebite”
  • 8.500 de lei în cazul decesului unei rude de gradul I
  • Cadouri pentru copii, de Crăciun și 1 iunie
  • 300 lei/ lună pentru abonamente de fitness sau wellness
  • Vouchere de vacanță și tichete de masă

Citește continuarea articolului pe defapt.ro

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*