Universitatea Lucian Blaga și Academia Forțelor Terestre din Sibiu au deschis anul universitar în Piața Mare

Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea „Lucian Blaga” și la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a revenit în acest an în Piața Mare a orașului.

La ceremonie au luat parte aproximativ 500 de studenți, cadre didactice și invitați.

Printre invitați s-au numărat Astrid Fodor, Primarul Municipiului Sibiu, Daniela Câmpean, Președinta Consiliului Județean, Mircea Crețu, Prefectul Județului Sibiu, și ofițeri ai Comandamentului NATO de la Sibiu.

Festivitatea de deschidere a început prin intonarea Imnului de Stat al României și al imnului Gaudeamus Igitur, care au fost urmate de o scurtă rugăciune și binecuvântare din partea Î.P.S. Laurențiu Streza.

Rectorul Universității Lucian Blaga, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu a ținut să le adreseze un călduros bun venit pe băncile facultăților din cadrul Universității bobocilor din anul I, probabil cei mai emoționați studenți prezenți în piață. Totodată, Sorin Radu nu a uitat să amintească faptul că deși acesta este al doilea an universitar care începe sub semnul pandemiei, Universitatea este pregătită să facă față provocărilor, și și-a exprimat speranța că în acest an cursurile se vor putea desfășura totuși față în față.

„Este al doilea an în care deschiderea anului universitar se face în condiții de pandemie, dar universitatea este pregătită să se adapteze situației, atât pentru evenimentul de astăzi, cât și pentru desfășurarea în condiții de siguranță a cursurilor” a spus Rectorul Universității Lucian Blaga.

Și Primarul Sibiului, Astrid Fodor a ținut să îi felicite pe tinerii studenți de anul I pentru că au ales să studieze la Sibiu și i-a îndemnat ca pe lângă activitățile didactice să se implice și în viața socială și economică a orașului.

La final au luat cuvântul și studenții din anul I Radu Cipoiu de la Universitatea Lucian Blaga și Rareș Păuna de la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu. Cei doi au dat glas speranțelor și așteptărilor pe care cei mai tineri dintre studenții sibieni le au de la facultățile alese și de la dascălii care le vor fi alături de acum încolo.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*