Unde sunt fondurile europene din județul Sibiu?

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru îi invită pe sibieni la o primă dezbatere despre fondurile europene din județul Sibiu.

În 18 februarie, începând cu ora 11.00, în sala de ședințe a Consiliului Județean sunt așteptați toți sibienii interesați de fondurile europene atrase, care se văd în proiecte finalizate sau care sunt în curs de implementare, din mediul rural sau urban. Organizatorii vor răspunde și celor interesați de fondurile nerambursabile din următoarea perioadă de finanțare sau celor care vor să afle despre proiectele ce asigură dezvoltarea resurselor umane.

”Sibiul este un municipiu care, din 2007, a luat un avânt incredibil la capitolul dezvoltare, fiind recunoscute atât pe plan local, cât și internațional. În același timp, județul Sibiul s-a dezvoltat continuu. Aici se vede implicarea constantă a autorităților publice, și chiar și determinarea de care au dat dovadă cei ce gestionează aceste două comunități. Varietatea proiectelor finanțate – care merg de la infrastructură la domenii sociale și educaționale, la sănătate, în special în acele locații care au un stadiu avansat de degradare – demonstrează chibzuința în accesarea fondurilor europene, care completează investițiile din bugetele locale. Însă nu doar orașele, dar și comunele au accesat fondurile europene și s-au dezvoltat, deși poate aceste proiecte sunt mai puțin cunoscute. Totuși, în multe cazuri, localitățile din mediul rural arată mult mai bine, datorită fondurilor europene. Vă invităm să vorbim despre aceste proiecte și despre ceea ce consideră sibienii că mai este important de realizat prin fonduri europene în județ”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Pe lângă reprezentanții organizatorilor, vor mai lua cuvântul reprezentanții Consiliului Județean, ai Primăriei Sibiu, reprezentanții AFIR – agenția națională ce gestionează fonduri europene în mediul rural, precum și ai OIR POSDRU care vor vorbi de programul european ce investește în formarea și dezvoltarea resurselor umane. Sunt invitați toți cetățenii din județ, să participe și să se implice în acest eveniment, dacă sunt interesați să afle care sunt proiectele europene care au susținut dezvoltarea din ultimii ani în municipiile și orașele din județ, care vor să știe destinația fondurilor europene în mediul rural din sate și comune, dar și care e impactul proiectelor de formare profesională din Regiunea Centru. Toți participanții vor primi din partea organizatorilor materiale informative și promoționale, vor putea vizita expoziția cu imagini a proiectelor finanțate din fonduri europene și vor putea continua discuțiile cu invitații la o cafea.

Pentru participare, înscrierea la eveniment se face prin accesarea link-ului următor: http://tiny.cc/wekujz.

“Pentru a cunoaște cât mai mulți cetățeni proiectele finanțate prin fonduri europene din Regiunea Centru, organizăm o suită de dezbateri, cu scopul de a transmite publicului larg informații cât mai complete și punctuale asupra amplorii și impactului fondurilor europene atrase în fiecare județ din regiune: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Sub forma unei caravane de informare a cetățeniilor, organizăm, în fiecare municipiu reședință de județ, câte un eveniment deschis publicului la care se estimează o participare de circa 100 persoane. Toți invitații au rolul de a prezenta cetățenilor din fiecare județ al Regiunii care este nivelul resurselor financiare alocate și locul unde sunt investite fondurile europene, care sunt rezultatele obținute și beneficiile pe termen lung al proiectelor”, arată cei de la ADR Centru.

Prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, autoritățile locale și județene, organizațiile ne-guvernamentale și întreprinzătorii din regiune au acces la fondurile europene derulate, în special prin Programul Operațional Regional. Tot prin ADR Centru, comunitățile din Regiune vor avea acces la Fondul European pentru Dezvoltare Regională, pentru finanțarea de investiții în sectorul productiv, infrastructură, educație, sănătate, dezvoltare locală și întreprinderi mici și mijlocii. ADR Centru s-a preocupat constant de informarea cetățenilor în privința rezultatelor și beneficiilor aduse comunității de proiectele europene și de inițiativele care au susținut îmbunătățirea calității vieții cetățenilor într-un ritm rapid. Începând cu anul 2013, prin proiectul Europe Direct Regiunea Centru, echipa ADR Centru propune și derulează activități de comunicare și informare dedicate elevilor, studenților, mass-media, șomerilor, angajaților, angajatorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*