Un șut, un punct în Bănie. FCU Craiova – FC Hermannstadt 1-1 (0-0)

FC Hermannstadt a încheiat la egalitate pe Stadionul Ion Oblemenco, scor 1-1, meciul cu FCU Craiova 1948,  din etapa a 15-a a Superligii, și termină turul campionatului pe poziție de play-off.

foto arhivă: facebook/FCHermannstadt

FC Hermannstadt a făcut un pas mic aseară în clasament, dar uriaș pentru revenirea la forma de la începutul stagiunii. A încheiat la egalitate cu echipa lui Mititelu după un meci complicat, în care a lăsat impresia că joacă cu frâna de mână trasă, pentru a nu ieși din nou „în decor“.

În fața a cca 300o de olteni nemulțumiți de conducere și a unei echipe cu antrenor nou, FC Hermannstadt a oprit seria celor 4 înfrângeri consecutive (3 în campionat și una în Cupa României) printr-o remiză. Gruparea condusă de Marius Măldărășanu n-a făcut jocul cu care ne-a obișnuit, dar a scos un punct prețios. Bine și așa, deși fanii echipei sperau la mai mult, în ton cu cotele caselor de pariuri, unde FC Hermannstadt era creditată cu prima șansă, remiza fiind a doua în preferințele pariorilor.

Meciul a fost anost, cu foarte puține faze de poartă, ambele echipe suflând și-n iaurt pentru a-și fereca porțile. Unde mai punem că atât gazdele cât și sibienii au fost fără gol marcat în ultimele 3 partide. Ca atare, în toată prima repriză a fost o singura ocazie cu adevărat importantă, una chiar uriașă. Contraatac rapid al sibienilor, Balaure scapă pe dreapta, îl vede pe Alexandru Oroian demarcat în gura porții, pasează precis, dar reluarea acestuia din 6 metri se duce peste poartă.

La reluare, Bahassa (‘52) a marcat la prima oportunitate serioasă a gazdelor, golul producând animație pe banca noastră. Măldărășanu a replicat cu o dublă schimbare, Popescu în locul lui Oroian și Mino în locul lui Răuță. N-a fost suficient pentru revenire, astfel că a forțat cu atacantul Babic în locul lui Alhassan și Petrișor Petrescu în locul lui Balaure. La numai un minut de la ultima schimbare, Paraschiv (‘82) avea să revină cu gol după două partide sterile, reluând în plasă din 6 metri o centrare a lui Butean. Era primul șut sibian pe spațiul porții adverse. Scor final 1-1.

„Mi-aș fi dorit mai mult“

Marius Măldărășanu nu a ascuns faptul că și-ar fi dorit mai mult de la acest meci. „Mi-aş fi dorit mai mult, dar după trei înfrâgeri, îmi doresc ca acesta să fie un punct de moral. Încrederea se pierde uşor. Au calitate foarte bună (n.r. cei de la U Craiova 1948), iar asta a făcut ca noi să ne retragem. Asta ne-a arătat că am fost temători. Îmi pare rău că nu am jucat ca în momentele în care am avut doi atacanţi. (…) Este un punct muncit şi sper să ne revenim. Avem jucători cu calitate bună. M-aş bucura să fim eficienți cu un singur gol dintr-un şut. Lumea îşi doreşte mai mult. Este primul an al nostru după promovare şi nu e uşor. Am avut un parcurs bun în acest tur. Ne dorim (n.r. – play-off-ul). Toate echipele au suferit”, a declarat Marius Măldărășanu la DigiSport, la finalul meciului.

FCU Craiova: R. Popa – Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah (G. Iancu ‘87), Achim – Sidibe (Van Durmen ‘67), Bauza, Bahassa (Chiţu ‘80) – G. Ganea. Antrenor: Paul Răducan

FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruţ – Răuţă (Sota Mino ‘58), Biceanu – Balaure (P. Petrescu ‘80), Baba Alhassan (Babic ‘72), Oroian (C. Popescu ‘58) – D. Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărăşanu

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt acumulează 23 de puncte și rămâne pe poziția a 4-a în clasamentul SuperLigii cel puțin până în această seară, după meciul de la Arad dintre UTA și Universitatea Craiova. Cu siguranță însă poziție de play-off la finalul turului, loc la care nici nu îndrăzneau să viseze sibienii înaintea startului de campionat.  

DECLARAȚII după meci:

REZUMAT:

CLASAMENT

sursa: flashscore.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*