Un șofer beat care a făcut accident și unul posibil drogat. Ambii au acum dosar penal

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 12.00, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Hipodromului, un sibian în vârstă de 59 de ani a acroșat un autoturism, după care și-a continuat deplasarea până pe strada Iernii, în apropiere de intersecția cu Calea Dumbrăvii, unde a fost depistat de către polițiștii rutieri.

Foto: Arhivă

Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul penal.

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 02.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului de Ordine Publică Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Victoriei de către un tânăr în vârstă de 25 de ani, din județul Vâlcea.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Deoarece aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*