Un polițist a falsificat un proces verbal pentru a ascunde adevărul

Un agent de poliție din Șelimbăr este acuzat că a comis o serie de infracțiuni grave pentru a-l proteja pe un șofer beat pe care l-a prins.

foto: Mesagerul de Sibiu

În rechizitoriu s-a reţinut că în data de 01 mai 2020, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul a depistat o persoană conducând un autoturism pe drumurile publice, în localitatea Slimnic, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.

Cu această ocazie, acționând cu știință, după ce a procedat la testarea cu aparatul etilotest, inculpatul și-a încălcat atribuțiile de serviciu și a întocmit un proces verbal de constatare a contravenției în care a consemnat împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că la volanul autoturismului s-ar fi aflat o altă persoană, transmite Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Totodată a completat şi fișa etilotest cu datele acelei persoane, indicată de contravenient, respectiv socrul acestuia din urmă, care era imobilizat la pat.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.

A fost trimis în judecată acum, în luna mai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*