Un pas înainte și doi înapoi

Dans politic între ministrul Turismului și Consiliul Județean Sibiu.

Bogdan Trif, ministrul Turismului și președintele PSD Sibiu, și Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean și prim-vicepreședinte al PNL Sibiu, se văd nevoiți să colaboreze pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Mai sunt câteva zile până la startul programului. Trif vrea să implice ministerul în promovarea Sibiului și face un pas înapoi în războiul politic, propunând crearea unui grup de lucru comun cu autoritățile locale. Și liberala Cîmpean schițează un pas înapoi, deși până acum afirma că nu are nevoie de susținere guvernamentală.

Invitația lui Trif, pusă în așteptare

Cîmpean nu a refuzat din start propunerea de a participa la ședința acestui grup de lucru, însă amână răspunsul până nu se pronunță și ceilalți membri ai consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, adică primăriile municipiilor Sibiu și Mediaș, Universitatea „Lucian Blaga“ și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Sibiu. „Consiliul Județean a transmis solicitarea ministerului către consorțiul Regiune Economică Europeană, pentru a decide în următoarea reuniune a membrilor consorțiului care vor fi reprezentanții RGE în grupul propus de minister“, a transmis președintele Daniela Cîmpean, prin consilierul său, Camelia Proca, la solicitarea Mesagerului de Sibiu. Data întâlnirii nu este încă stabilită, potrivit sursei citate, ceea ce poate însemna la fel de bine că programul va demara în 1 ianuarie 2019 fără colaborarea cu Ministerul Turismului.

Plan comun

Ministrul Bogdan Trif a trimis, zilele trecute, invitația pentru șefa Legislativului județean, pentru a participa la reuniunea de la București. „Având în vedere nominalizarea Sibiului ca Regiune Gastronomică Europeană în 2019 şi, astfel, oportunitatea promovării turistice a judeţului, avem rugămintea să participaţi în cadrul unui grup de lucru ce se va organiza în săptămâna 17-21 decembrie 2018, la sediul Ministerului Turismului. În acest sens, ne dorim elaborarea în comun a unui plan de promovare turistică în marja proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană. Menţionăm că instituţia noastră îşi doreşte să vină în sprijinul dumneavoastră cu specialiştii din cadrul ministerului pentru a fi stabilite principalele repere de promovare turistică a judeţului dumneavoastră. Vă rugăm să aveţi amabilitatea de a ne transmite până miercuri, 12.12.2018, ora 14.00, ziua din săptămâna mai sus menţionată în care delegaţia din partea Consiliului Judeţean Sibiu ar putea fi disponibilă pentru această întâlnire“, suna invitația transmisă la biroul lui Cîmpean.

Dincolo de politică

Ministrul Turismului are și un mesaj pentru președintele CJ. „M-aș bucura să faceți echipă cu cea mai importantă instituție a statului care se implică în turismul din România, Ministerul Turismului, și măcar în al 12-lea ceas să le arătați sibienilor că vă implicați în demersuri ce vizează Sibiul și nu interesul propriu sau cel al PNL-ului. Aș dori să răspundeți invitației, de această dată în termenul solicitat, și să nu fim nevoiți, ca-n dățile trecute, să revenim cu adrese în speranța că o să vă pese și o să dați atenție unui demers care are ca scop promovarea turistică a județului pe care ar trebui să-l reprezentați cum se cuvine”, i-a transmis Bogdan Trif, într-un comunicat de presă.

Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*