Un nou val de infectări COVID-19, anunțat de Rafila: „Estimez o creștere a numărului de cazuri”

Alexandru Rafila a anunțat că numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește în perioada următoare, pe fondul relaxării din ultimele săptămâni.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în România. Rafila le-a reamintit românilor să poarte masca de protecție în interior, în special în mijloacele de transport în comun, relatează Monitorul de Cluj.

„Am făcut apel încă de acum două-trei săptămâni la o relaxare etapizată, care nu a fost posibilă. Decizia politică a fost diferită şi s-a trecut la o relaxare bruscă. Am făcut apel public să utilizăm masca în spaţiile închise aglomerate, în mijloacele de transport în comun este esenţială. În mod evident, în România cifrele s-au stabilizat. Eu intuiesc o uşoară creştere a numărului de cazuri . Vedem ce se întâmplă în alte ţări, aşa că recomandarea rămâne valabilă”, a afirmat Alexandru Rafila.

Cazurile de COVID-19 au început să crească din nou în mai multe țări din Europa. Germania a raportat peste 200.000 de cazuri pe zi săptămâna trecută, în timp ce Austria a anunțat că masca de protecție redevine obligatorie în interior.

România a raportat puțin peste 2.000 de cazuri pe zi în weekend-ul recent încheiat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*