Un nou val de căldură peste România. Prognoza meteo actualizată.

Canicula revine cu zile sufocante și disconfort termic accentuat.

foto: Mesagerul de Sibiu

Un nou val de căldură acoperă treptat România. Temperaturile vor fi în creștere în perioada următoare, cu un disconfort termic accentuat și zăpușeală.

Potrivit prognozei meteo actualizate, pe parcursul lunii iulie, temperaturile vor fi peste cele obișnuite pentru perioada din calendar, iar zilele toride vor da bătăi de cap românilor până la începutul lunii august.

Și cantitățile de precipitații, cu mici excepții, vor fi reduse în perioada următoare.

Astfel, la nivelul întregii țări, temperaturile vor fi peste cele obişnuite în această perioadă, cu valori mai ridicate în sudul ţeritoriului, până la începutul lunii viitoare.

Săptămâna 8 – 15 iulie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.
Cu excepţia extremităţii de sud-est a ţării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15 – 22 iulie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 22 – 29 iulie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sudul teritoriului.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţări.

Săptămâna 29 iulie – 5 august
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*