Un nou traseu Tursib şi extinderi ale unor trasee existente

Societatea de transport public – SC Tursib SA – propune Consiliului Local Sibiu înfiinţarea unui nou traseu de autobuz care să asigure legătura cartierul Magnolia cu centrul, precum şi prelungirea traseelor 18 şi 10.

autobuze-6“Sibiul se extinde din punct de vedere al spaţiilor de locuit şi dorim să oferim locuitorilor din cartierele noi posibilitatea de a utiliza transportul public pentru a ajunge la şcoală, la serviciu sau la cumpărături. Prin operarea acestor modificări, trei cartiere noi vor avea legături mai bune cu oraşul”, explică Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu). Astfel, un nou traseu se înfiinţează pentru deservirea cartierelor Alma şi Magnolia. Societatea de transport public supune aprobării Consiliului Local în şedinţa din luna ianuarie înfiinţarea traseului 19. Iniţiativa a rezultat în urma solicitărilor cetăţenilor din cartierele Alma (strada Ogorului – strada Frunzei) şi Magnolia (Calea Şurii Mici). Autobuzele care vor circula pe acest traseu vor pleca din staţia de pe strada Andrei Şaguna, vor parcurge şoseaua Alba Iulia, apoi Calea Turnişorului (cu staţii în dreptul străzilor Frunzei), strada Frigoriferului şi vor avea capăt de linie în cartierul Magnolia de pe Calea Şurii Mici. Traseul de întoarcere va urmări aceleaşi străzi principale.

Staţii noi

Pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor pe acest traseu, Tursib va înfiinţa şapte noi staţii:

  • două pe Calea Turnişorului, în apropierea intersecţiei cu strada Frunzei
  • patru pe strada Frigoriferului
  • staţia capăt de linie de pe strada Calea Şurii Mici, în dreptul cartierului Magnolia.

Traseul 18 se prelungeşte în Cartierul Tineretului. Tursib supune aprobării Consiliului Local Sibiu prelungirea acestei linii care în prezent asigură transportul până pe strada Lisabona. În urma solicitărilor locuitorilor, autobuzele vor circula până pe strada Londra. De asemenea, pe traseul 18 se vor înfiinţa trei staţii pe strada Kiev: două în dreptul şcolii nr. 12 şi una în apropierea intersecţiei cu str. Kogălniceanu.

Traseul 10 se prelungeşte spre cartierul nou de pe strada Zăvoi. Tursib propune prelungirea traseului cu numărul 10 până în zona acestui cartier.

Dacă aceste modificări sunt aprobate de către consilierii locali, noile rute vor intra în vigoare din data de 1 februarie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*