Un nou termen în procesul primarului Astrid Fodor

Tribunalul Sibiu a stabilit, ieri, un nou termen, pe 28 august, în procesul primarului municipiului, Astrid Fodor, care cere anularea ordinului prefectului judeţului, Adela Muntean, care a suspendat-o din funcţie în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

„A fost înaintat dosarul completului C5 corp contencios şi s-a stabilit termen de judecată pe 28 august, ora 10,00, Sala C”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului din Sibiu, Cornelia Prundaru, pentru Agerpres.

Aceasta a adăugat că Tribunalul din Sibiu a admis, luni, cererea de abţinere a judecătoarei care a decis, în luna iulie, că Astrid Fodor se poate întoarce în funcţia de primar al municipiului, după ce fusese suspendată de prefect.

Prefectul Adela Muntean și primarul Astrid Fodor / foto: Mihai Colibaba

Municipiul Sibiu este condus, începând din 19 iulie, ca urmare a deciziei Tribunalului din Sibiu, de Astrid Fodor, primarul ales. Primarul a fost suspendat de pe 3 până pe 19 iulie de către prefectul Adela Muntean. Decizia instanţei din 19 iulie nu este definitivă şi a fost atacată de Prefectura din Sibiu.

Agenţia Naţională de Integritate a decis, în 2015, că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat că, la momentul acela, avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca, în calitate de ales local, să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016.

ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba, iar Înalta Curte a emis, în luna mai a acestui an, decizia de admitere a recursului ANI şi a trimis motivaţia către părţile în proces şi Prefectura Sibiu.

Astrid Fodor a fost suspendată pe 3 iulie din funcţie de către prefectul Adela Muntean, în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care confirmă starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*