Un instructor britanic călit în misiuni multinaționale îi școlește pe studenții AFT Sibiu

În Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în a doua săptămână a lunii aprilie, studenții participanți în cadrul Semestrului Internațional au avut parte de expertiza unui instructor din Marea Britanie, din cadrul Cartierului General al Centrului de Război Terestru, Centrul Internațional de Instruire pentru Apărare (Headquarters Land Warfare Centre, International Defence Training), lt.col. James Askew.

foto: AFT Sibiu/Alexandra Trefaș, Daniela Oană

La activitate au participat 54 de studenți de anul II, din cadrul Facultății de Științe Militare, specializarea Leadership Militar și 38 de cadeți proveniți din instituții de învățământ superior civile sau militare partenere din Belgia, Cehia, Grecia, Lituania, Polonia, Spania, Republica Moldova și SUA, care realizează mobilități de studiu și practică în instituția noastră, în cadrul programului Erasmus+.
Pentru al doilea an consecutiv, lt.col. James Askew a adus în atenția studenților teme de actualitate cu privire la importanța înțelegerii particularităților culturale (Cultural Awareness) pentru îndeplinirea misiunilor în diferite teatre de operații și pentru dezvoltarea abilităților necesare desfășurării cu succes a activităților în contexte multinaționale diferite din punct de vedere multicultural.

foto: AFT Sibiu/Alexandra Trefaș, Daniela Oană

„Atunci când studenții termină o academie, este probabil ca, la scurt timp, să fie repartizați în misiuni multinaționale. Acestea pot varia de la lucrul într-un comandament NATO până la desfășurarea unui exercițiu sau a unei operații multinaționale și chiar până la participarea la instruirea unei armate străine. Acest curs i-a învățat pe studenți cum să își dezvolte competența culturală: cum să comunice mai bine, cum să se comporte în mod eficient și adecvat cu persoane aparținând altor culturi și cum să gestioneze solicitările psihologice în aceste situații. Este un privilegiu să lucrezi cu alte naționalități. Această instruire îi ajută pe studenți să profite la maximum de aceste experiențe” a transmis lt.col. James Askew.

foto: AFT Sibiu/Alexandra Trefaș, Daniela Oană

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*