Un film de ficțiune surpriză va avea premiera mondială la Astra Film Festival 2017

O peliculă de ficțiune surpriză va avea premiera mondială și lansarea oficială la ediția de anul acesta a festivalului Astra Film, a dezvăluit Dumitru Budrala, directorul festivalului.

Dumitru Budrala

Cea de-a XXIV-a ediție a festivalului Astra Film va avea loc între 16 și 22 octombrie. În cadrul acesteia, vor avea loc proiecții ale celor mai noi filme românești și internaționale, concerte, instalații multimedia și evenimente interactive.

“Astra Film Festival este un eveniment care a consacrat cinema-ul documentar în România de mai mult de două decenii. Filmele din acest festival au dovedit că au forța unică de a pătrunde în mod direct, forjând substraturile existenței umane contemporane puțin explorate. În ediția din acest an, evenimente inedite vor pune în reflector chiar și aspecte necunoscute ale cinema-ului documentar. Bazându-ne pe succesul cu care au fost primite filmele de ficțiune care au amprenta abordării documentariste/realiste, anul acesta am pariat pe un film de ficțiune surpriză care va avea premiera mondială și lansarea oficială la AFF Sibiu”, a declarat Dumitru Budrala, într-un comunicat de presă.

Peste 2.000 de filme din 73 de țări au fost înscrise la ediția din acest an, iar publicul va avea de ales dintr-o selecție a celor mai bune 100 de documentare produse recent, în România și în lume, și va avea ocazia să interacționeze cu regizorii filmelor, majoritatea anunțându-și prezența la festival, potrivit sursei citate.

Noile forme de cinema, Full Dome și VR, vor fi “puse în scenă”, pentru al doilea an, în centrul Sibiului, pentru ca sibienii să poată experimenta aceste tehnologii de ultimă oră într-un program bogat de cinema virtual.

Și proiectul de educație cinematografică Astra Film Junior continuă, în al nouălea an, cu un program divers, care include filme documentare și full-dome, ateliere speciale, concursuri, toate adresate elevilor, dar și un program dedicat cadrelor didactice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*