Un consilier local va sesiza Agenția de Protecția Mediului și Inspectoratul pentru Cultură după reabilitările din Parcul Cetății

Consilierul local USR Ioan Plesciuc a criticat dur pe pagina sa de Facebook modul în care s-a făcut reamenajarea Parcului Cetății.

Foto: Facebook Plesciuc Ioan

În această primăvară, în parc a fost prelungită „Aleea Celebrităților” și reasfaltată întreaga alee până la Cazarma 90.

Ioan Plesciuc acuză că reasfaltarea s-a făcut în mod defectos fiind afectat atât taluzul care este monument istoric cât și arborii care dau farmecul acestui parc medieval.

Foto: Mesagerul de Sibiu

„Pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății nu erau destule spații pentru stelele de anul acesta, așa că s-au mai făcut. Cam la grabă și fără pregătirea necesară, așa e și rezultatul. Bucata nouă de alee făcută acum e mai îngustă decât cea existentă (are lățimea de 264 cm față de 314 cm existent, deci lipsesc 50 centimetri fix – atât le-o fi ajuns materialul). Aleea veche are pe margine rigole de scurgere a apei de ploaie, asta nouă nu mai are. Va găzdui oare stele de celebrități de mâna a doua…?” se întreabă retoric Ioan Plesciuc.

Foto: Facebook Plesciuc Ioan

„Problema serioasă e însă ce s-a întâmplat în continuare: au asfaltat restul aleii până la Cazarma 90, fără borduri, cu marginile strâmbe și mușcând zdravăn din zona verde. E chiar mai lată decât Aleea Celebrităților, așa, fără motiv și spre distrugerea taluzului care a rezistat acolo mai multe sute de ani. Doar că zona verde nu e ceva iarbă între blocuri, e parte din zona monument istoric, componentă a identității Cetății Sibiului.

Foto: Facebook Plesciuc Ioan

În dreptul unui coș de gunoi au știut să ocolească puțin pentru a-l proteja, dar la rădăcinile copacilor Parcului Cetății au mers drept, ca să fie asfaltul frumos.

Foto: Facebook Plesciuc Ioan

Trebuie să anunț asta la Mediu și la Cultură, să învețe și ei cum se clădește iresponsabil renumele Sibiului” a transmis consilierul pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook Plesciuc Ioan

Iată câteva imagini din timpul lucrărilor:

foto: Mesagerul de Sibiu

foto: Mesagerul de Sibiu

foto: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*