Un avion a ratat aterizarea la Cluj. Două avioane au fost redirecţionate la Sibiu din motive de siguranţă

Momente de groază pentru 116 pasageri dintr-un avion Blue Air după ce aeronava a ratat aterizarea pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca. Pasagerii au spus că pista era „plină de gheaţă”.

Un avion al companiei Blue Air, cu 116 pasageri la bord, care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit, joi, de pe pista Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, la aterizare, fără a exista persoane rănite. Directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, David Ciceo, a declarat că un avion al companiei Blue Air care efectua o cursă charter de la Bucureşti spre Barcelona a ieşit de pe pistă. „În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit, iar aeronava nu a fost avariată, pasagerii fiind debarcaţi în bune condiţii. La aterizare, avionul a ieșit 20 de metri în afara pistei. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică şi de la aeroport va investiga cauzele incidentului”, a spus Ciceo. „Pasagerii au fost debarcaţi, sunt acum în aeroport. Pista era bună, frânarea era 3 (pe o scară de la 1 la 5, unde 5 este frânarea pe pista uscată – n.r.), la 1 și 2 este interzisă aterizarea. Ministerul Transporturilor va face o investigaţie. Aeroportul este închis până vom scoate aeronava. Va dura maximum 3 ore. În acest timp avem două zboruri ale companiei Tarom de la București, dar vor fi întârzieri”, a explicat Ciceo.

În urma incidentului, două avioane au fost redirecţionate pe aeroportul din Sibiu, din motive de siguranţă.

„Pista era numai gheaţă”, a spus un pasager pentru Digi24. „Ne-am speriat cu toţii. Ne-am dat seama abia apoi ce s-a întâmplat. Dacă nu era pilotul bun, poate cine ştie ce se putea întâmpla?”, a mai spus acesta. Preluarea pasagerilor a durat aproximativ 20 de minute. În urma incidentului o femeie a leşinat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

ATERIZARE 2

La Cluj ninge de câteva ore abundent.

Ce spun reprezentanţii Blue Air

Oficialii Blue Air au anunțat că o anchetă va stabili detaliile incidentului. „Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni – Cluj – Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor depăşind cu aproximativ 5-10 metri suprafaţa pistei. Aterizarea s-a efectuat în condiţii meteo dificile, ninsoare şi zapadă depusă pe suprafaţa pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn în limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de frânare declarat de către aeroport. Toţi pasagerii au fost debarcaţi în condiţii normale, aceştia fiind transferaţi în terminalul de plecări unde primesc suport din partea companiei şi a aeroportului. A fost deschisă o anchetă de către CIAS (Centrul de Investigaţii şi Analiza pentru Siguranţa Aviaţiei Civile)”, a precizat un comunicat al companiei.

aterizare 1

Aeroportul din Cluj, ÎNCHIS în urma incidentului aviatic!

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Călin Tuluc, a declarat că aeroportul ar putea rămâne închis câteva ore, până se va verifica incidentul. „Aeroportul clujean este închis, se fac verificări privind incidentul care a avut loc. Această închidere ar putea dura câteva ore”, a spus Tuluc.

Pe site-ul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, cursa Tarom de la Bucureşti care trebuia să aterizeze astăzi, la ora 8.40, apare ca fiind redirecţionată la Sibiu, în timp ce zborul spre Viena al Tarom/Austrian Airlines, care trebuia să decoleze la ora 9.05, a fost anulat. În urma acestor schimbări, şi alte curse aeriene operate pe aeroportul clujean au suferit modificări, fiind întârziate sau anulate.

În această dimineaţă în judeţul Cluj ninge abundent, iar ANM a emis cod galben de polei.


sursa: monitorulcj.ro | foto: romaniatv.net

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*