Un asistent de la Ambulanță aflat în timpul liber a salvat viața unui om, până la sosirea echipajului SMURD

Astăzi în jurul orei 12, unul dintre asistenții Serviciului de Ambulanță Județean, aflat la volanul mașinii personale a observat o persoană în stare de inconștiență, care se afla la volanul mașinii așteptând la semaforul intersecției Moldoveanu cu G-ral V.Milea.

Foto: SAJ Sibiu

Recunoscând Stopul Cardio-respirator, asistentul Ambulanței, Nicolae Popa, a coborât din mașină și a început manevrele de resuscitare. În același timp a fost alertat Serviciul Unic de Urgență 112 pentru alertarea echipelor medicale.

„Colegul nostru a continuat manevrele de resuscitare până la sosirea unui echipaj de la ISU care a preluat și continuat manevrele. Din fericire inima bărbatului de 64 de ani a răspuns manevrelor și a fost transportat la UPU Sibiu pentru îngrijiri de specialitate.

Dorim să aducem acest  caz în atenția cetățenilor orașului nostru, pentru a arăta cât de importantă este începerea manevrelor de resuscitare cât mai repede cu putință.

În mai puțin de 24 de ore doi oameni au fost resuscitați cu succes, datorită începerii precoce a manevrelor de resuscitare și continuarea lor până la sosirea echipajelor medicalizate.

Felicitări colegului nostru!!!!! Suntem mândri  de tine” au transmis reprezentanții SAJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*