Un alt fel de Erasmus – o experiență nouă pentru Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu

Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu a găzduit, ȋn perioada 1-26 aprilie, un elev de la Collège Le Landry din Rennes, Franța. Timothée Carro este beneficiarul unei burse de mobilitate obținută de Departamentul Ille-et-Vilaine, prin programul european Erasmus+.

Erasmus+

foto: Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu

Timp de patru săptămâni, elevul francez a asistat la orele de curs, alături de elevii claselor a VI-a A și a VI-a B, sub îndrumarea doamnelor diriginte prof. Paraschiva Muntean și prof. Sînziana Salomie.  Șederea a fost asigurată de familiile elevilor Laurențiu Bacel și Luca Din, la care elevul francez a avut parte de ospitalitate. Coordonatoare pentru această mobilitate a fost doamna profesoară de limba franceză, Minodora Beza, sprijinită de echipa de proiect formată din dir. prof. Tiberiu Sasca, dir. adj. Georgeta Sava, prof. responsabil proiecte Erasmus+, Gabriela Mirela Jugar, prof. Petrina Dobrotă și prof. Adina Milea.

De acest eveniment s-au bucurat și elevii școlii noastre, care au interacționat cu Timothée în limbile engleză și franceză.

„Pentru mine, găzduirea lui Timothée a însemnat să fiu și mai responsabil, iar experiența aceasta m-a ajutat să îmi îmbunătățesc nivelul de comunicare în limba engleză și să descopăr accentul franțuzesc, având în vedere că eu nu studiez franceza la școală’’, spune Laurențiu Bacel, elev în clasa a VI-a A. ,,Împreună cu părinții mei și cu prietenii din cartier, i-am arătat invitatului nostru Sibiul și cum ne petrecem noi timpul liber’’.

„Timothée a fost colegul nostru de clasă timp de două săptămâni și s-a împrietenit și cu alți elevi din clasa a VI-a B. Mi-a făcut plăcere să îl pot găzdui și să vorbim în limba franceză în familie, să facem ieșiri în jurul Sibiului, dar și să ne jucăm și să aflăm lucruri noi unul despre altul, având culturi diferite’’, afirmă Luca Din.

foto: Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu

Prin participarea la acest stagiu de observație, elevul din departamentul francez Ille-et-Vilaine a descoperit un sistem de învățământ cu un program de studiu diferit, dar interesant, săptămâna „Școala altfel”, Sibiul – un oraș medieval unic, cu o gastronomie delicioasă, toate acestea reprezentând pentru el o experiență  nouă, pe care o va adauga la periplul personal și profesional, început cu ceva timp în urmă.

Cu ocazia desfășurării unor activități în cadrul Jocurilor Olimpice din Franța, un grup de elevi din liceul nostru va vizita, în luna iunie, Collège Le Landry, bucurându-se de revederea lui Timothée, unde doamna director adjunct Sigrid Azouz-Menard va prezenta sistemul de învățământ de la școala parteneră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*