Un aliment pe care îl ai deja în bucătărie stimulează concentrarea și productivitatea. Reduce anxietatea și depresia.

Un aliment obișnuit pe care îl avem deja în bucătărie se dovedește a fi un stimulent neașteptat pentru concentrare și productivitate.

FOTO: pexels.com

În aceeași măsură, are proprietăți de relaxare, reducând anxietatea și depresia, scrie Monitorul de Cluj.

Este vorba despre lămâie, al cărei miros proaspăt are efecte surprinzătoare asupra performanței noastre.

Lămâia: Stimulentul natural pentru concentrare, productivitate și relaxare

Experții susțin că aroma de lămâie poate fi un excelent relaxant natural. Un studiu a scos la iveală că angajații au făcut cu 54% mai puține erori la tastare când au simțit mirosul de lămâie. Scăderi semnificative ale greșelilor s-au înregistrat și la iasomie și lavandă.

Un alt studiu arată că lămâia are un parfum plăcut, cu efecte relaxante, calmante, de îmbunătățire a dispoziției și energiei, potrivit liverpoolecho.co.uk.

Oamenii de știință explică: „Difuzarea lămâii creează o senzație de prospețime, îmbunătățește relaxarea față de stres și anxietate, ajută la îmbunătățirea stării de spirit și stimulează energia emoțională și fizică”.

Combate anxietatea și depresia cu un singur ingredient din bucătăria ta

Rezultate remarcabile s-au observat și în legătură cu imaginea corporală. Cercetătorii au descoperit că mirosul de lămâie face oamenii să se simtă mai slabi și mai ușori. Companii de renume confirmă capacitatea lămâii de a conferi claritate și concentrare.

Așadar, un remediu simplu și accesibil pentru zile mai productive și mai relaxante se află deja în bucătăria noastră, sub forma lămâilor aromate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*