„Umbre sonore” – concert de strângere de fonduri pentru victimele cutremurelor din Siria

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Colegilor Național al Asistenților Sociali din România – Structura Teritorială Sibiu în parteneriat cu Centrul Cultural Arab organizează concertul „Umbre sonore”, un eveniment intercultural de strângere de fonduri pentru victimele cutremurelor din Siria.

Evenimentul are loc miercuri, 26 aprilie 2023, la Forumul Cultural German Sibiu, strada General Magheru 1-3, de la ora 19.00. Banii încasați din vânzarea biletelor vor fi direcționați pentru a sprijini sub formă de alimente și produse de strictă necesitate persoane din Siria afectate de cutremur.
”Scopul evenimentului este, de asemenea, de a aduce în prim plan potențialul diversității multiculturale ca resursă esențială pentru dezvoltare, dar și de a implica sibienii într-un dialog despre schimbările necesare în comunitate pentru reducerea inegalităților sociale și asigurarea echității sociale pentru toți locuitorii orașului”, spun organizatorii evenimentului.
Spectacolul de improvizație „Umbre sonore”  va fi susținut de doi muzicieni, Ariadna Iliescu (România) și Mohamad Zatari (Siria) și este un proiect independent care a început în 2020 într-o casă veche din București ca o comunicare organică prin improvizație între cei doi muzicieni într-o perioadă de izolare și lipsă de contact uman. Atât oudul cât și pianul aduc în această creație elemente sonore neobișnuite care generează o experiență autentică, vie și o conexiune profundă cu mediul înconjurător în care sunetul curge.
Ambele instrumente, oud și pian, se scufundă adânc în propriile lumi și fuzionează într-o sonoritate care îmbină tradiția muzicii orientale cu cea a muzicii clasice occidentale. Experiența acustică se completează vizual într-o dinamică cu totul specială prin mișcările de dans contemporan aduse de Viktoriya Medviedieva (Ucraina).
Spectacolul de improvizație interculturală face parte din campania de conștientizare și educare publică ”DIVERCITY – Diversitate pentru Echitate”, o campanie inițiată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Colegilor Național al Asistenților Sociali din România – Structura Teritorială Sibiu cu scopul este de a aduce pe agenda publică locală tema echității sociale ca premisă esențială pentru creștere a stării de bine și a calității vieții locuitorilor orașului Sibiu.
Biletele pot fi achiziționate aici  https://www.iabilet.ro/bilete-sibiu-concert-caritabil…/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*