Ultimul clopoțel la Școala Gimnazială „Samuil Micu” Sadu, fără festivitate și fără banchet

Pentru elevii clasei a VIII-a a Școlii Gimnaziale „Samuil Micu” Sadu a sunat azi ultimul clopoțel. Însă, promoția 2020 încheie școala generală fără festivitatea de absolvire tradițională și fără banchet.

Pe acordurile imnului „Gaudeams igitur”, absolvenții de gimnaziu și-au așteptat diriginta, profesorii și învățătoarele.

„Dragi copii, în aceste zile se încheie anul școlar, care semnifică nu doar o etapă școlară, ci și o nouă etapă a vieții. Încet, dar sigur vă luați <La revedere> de la copilărie și de la inocență și pășiți ușor, ușor în viața adultă. Trecerea voastră la liceu și în adolescență este o perioadă cu multe provocări, multe bucurii și împliniri, care depind, în mare măsură de fiecare dintre voi, de curajul și puterea de a face față noilor încercări, pe care viața vi le oferă și de a răspunde cu responsabilitate examenelor la care sunteți supuși, atât pe plan educațional, cât și pe plan social. Vă felicit pe toți și pe fiecare personal pentru rezultatele obținute la învățătură și pentru participarea voastră la toate activitățile extrașcolare prin care ați adus aport în viața comunității; le mulțumesc și îi felicit, de asemenea, pe toți dascălii și învățătorii voștri care au avut un aport major în formarea voastră educațională și socială; le mulțumesc părinților pentru toate sacrificiile făcute și pentru educația pe care v-au dat-o. Vă doresc mult succes la toate examenele ce vă stau în față! Să fiți sănătoși și voioși și să fiți mândri că sunteți sădeni!”, le-a  transmis absolvenților, Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

Ceremonia a continuat cu mesajul domnului Ioan Perju, directorul școlii gimnaziale, al doamnei profesor Aniela Belei, diriginta clasei a VIII-a, ale învățătoarelor și al profesorilor care le-au îndrumat pașii în anii de școală și ale preoților Gheorghe Neagoe și Adrian Dragusin.

După strigarea catalogului, elevii au primit daruri din partea dirigintei și a primarului și și-au luat rămas-bun de la colegii și cadrele didactice cu care au împărțit atât bucurii, cât și supărări, pregătindu-se de cea mai frumoasă „aventură”: LICEUL.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*