Ultimii doi campioni la BCR Sibiu Open sunt în sferturile de finală

Cel mai important turneu de tenis masculin din România, BCR Sibiu Open, se apropie cu pași repezi de faza sferturilor de finală. Nerman Fatic și Stefano Travaglia, ultimii doi campioni ai turneului ATP Challenger de la Sibiu sunt calificați deja în această fază a competiției.


Foto: organizatori 

După trei zile de competiție acerbă, BCR Sibiu Open este aproape de faza sferturilor de finală. Primii patru sfertfinaliști au fost stabiliți în urma meciurilor de ieri, astăzi urmând să aflăm care vor fi ceilalți patru jucători ce vor lupta pentru un loc în semifinalele competiției.

Până acum, favoriții turneului și-au respectat blazonul și au câștigat toate partidele disputate. Singura excepție este italianul Alessandro Giannessi, favorit 7, care s-a retras în meciul din primul tur împotriva lui Bor Artnak. Damir Dzumhur, favorit 3, a trecut în primul tur de Nicholas Ionel și în al doilea tur de tunisianul Moez Echargui iar Ivan Gakhov, favorit 4, i-a învins în primele două tururi pe Clement Tabur și pe italianul Alexander Weis.

 


Ultimii doi campioni ai turneului de la Sibiu au avansat și ei în sferturi. Stefano Travaglia, campion la Sibiu Open în 2021, a trecut în primul tur de Sebastian Gima și în al doilea tur de Geoffrey Blancaneaux, ambele meciuri încheiate în două seturi. De cealaltă parte, bosniacul Nerman Fatic, campionul en-titre, a avut o sarcină mult mai grea. Fatic l-a învins pe Vlad Dancu în două seturi în primul tur însă în al doilea s-a întrebuințat serios în fața italianului Riccardo Bonadio, în cel mai lung meci al turneului de până acum, peste 3 ore de joc, încheiat cu scorul de 57 76(4) 64.

Astăzi vor juca pentru un loc în sferturi principalul favorit, Zsombor Piros, favoritul secund, Flavio Cobolli și croatul Duje Adjukovic, favorit 6 al competiției. Meciurile încep la ora 10, la Tenis Club Pamira, și vor fi urmate de partidele din turneul de dublu.

Semifinalele competiției vor avea loc sâmbătă. Meciurile sunt programate la orele 11, 13 iar la ora 15 are loc finala turneului de dublu. Duminică, marea finală a turneului BCR Sibiu Open va avea loc la ora 13, pe terenul central de la Tenis Club Pamira. Toate partidele din ultimele faze ale competiției vor fi transmise integral, în direct, de postul de televiziune DigiSport. Pentru fanii tenisului, biletele pentru semifinale și marea finală a turneului au fost puse în vânzare la recepția Tenis Club Pamira, pe Calea Șurii Mici, nr. 36, și costă 50 de lei pentru fiecare zi.

Partenerul de tradiție al turneului, OSCAR Downstream, invită fanii tenisului la un concurs de speed-serve, ce va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, la ora 13.

Toți participanții vor avea dreptul la două serve. Prima le va arăta viteza cu care servesc iar înaintea celei de-a doua serve, fiecare va trebui să ghicească cât de tare va servi.

Cel care este cel mai aproape de viteza celei de-a doua serve va fi câștigător. În caz de egalitate, se va mai acorda câte o servă iar cel care servește cel mai puternic câștigă marele premiu.

Învingătorul va primi un card de carburant în valoare de 500 de lei și o geantă termică din partea partenerului de tradiție al turneului, Oscar Downstream, iar locurile 2 și 3 câte un bilet la marea finală a turneului BCR Sibiu Open.

Înscrierile la acest concurs se fac pe pagina de Facebook a turneului, https://www.facebook.com/SibiuOpen.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*