Ultima sută de metri pentru reduceri

Sibienii mai au câteva zile până la scadența taxelor și impozitelor locale aferente primului semestru. Primul semestru de încasare a taxelor și impozitelor locale se va încheia în data de 31 martie. Aceasta va fi și ultima zi în care persoanele fizice care achită integral impozitul aferent acestui an beneficiază de o reducere de 10 procente din suma totală datorată. În cele aproape trei luni care s-au scurs de la începutul anului 2015, reducerea a fost aplicată unui număr de peste 46.300 de persoane fizice care și-au achitat integral impozitul aferent anului 2015. „Sibienii sunt conștiincioși în continuare în plata taxelor și impozitelor. Anul trecut am avut un grad de încasare de peste 90% în cazul persoanelor fizice și la fel în cazul persoanelor juridice, iar încasările pentru primul semestru sunt bune. De remarcat este însă și faptul că, numărul de persoane care achită online este tot mai mare. În primele trei luni ale acestui an, peste 1.500 de persoane au plătit online, de trei ori mai mulți decât în întreg anul trecut. Noi dorim să încurajăm această metodă de achitare a taxelor și impozitelor, foarte simplă pentru contribuabil care evită astfel aglomerația de la ghișee”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Încasări mari

Conform evaluărilor Direcției Fiscale, situația încasărilor este bună în acest moment. De la persoanele fizice, Direcția Fiscală a încasat până la data de 19 martie suma de 14.664.767 lei, cu aproape 1 milion de lei mai mult față de perioada similară a anului trecut, fiind efectuate peste 75.000 de plăți. În cazul persoanelor juridice, suma încasată până la data amintită a fost de 7.563.955 lei, cu aproximativ 400.000 de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Trebuie menționat însă faptul că persoanele juridice achită de regulă la data scadentă a semestrului, respectiv 31.03.2015. Firmele au efectuat 4.392 de plăți către bugetul local în primele trei luni ale acestui an.

Majorări

Plățile pot fi efectuate la ghișeele Direcției Fiscale din cele două sedii ale Primăriei, pe platforma de e-administrație, dar și la ghișeele oficiilor poștale. Din 1 aprilie, sibienii care nu au achitat impozitul aferent primului semestru vor achita majorări de întârziere de 2% pe lună sau fracțiune de lună calculată pentru obligațiile de plată principale neachitate la termen.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*