Ultima probă la Bacalaureat, sesiunea de toamnă! Luni are loc examenul la Limba și literatura maternă

Elevii din partea minorităţilor naţionale susțin astăzi proba la Limba şi literatura maternă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat.

Foto: Arhivă

Elevii din partea minorităţilor naţionale susțin astăzi proba la Limba şi literatura maternă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 – 11 august.

Primele rezultate vor fi afişate în format anonimizat în data de 25 august, până la ora 12.00.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (26 – 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august. Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*