ULTIMA ORĂ! Decizie după ce FRF a depunctat Hermannstadt cu 9 puncte

TAS a decis că depunctarea Hermannstadt rămână în vigoare, anunță clubul.

foto arhivă: facebook/FC Hermannstadt

„Din păcate, nu a fost să fie! Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis astăzi ca depunctarea cu 9 puncte primită de clubul nostru în luna decembrie a anului trecut să rămână în vigoare…”, se arată într-o postare a clubului.
„Am luptat până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea! Am luptat pe toate căile juridice posibile! Acum vom continua să luptăm doar pe plan sportiv, unde am demonstrat că ne merităm locul în primele 6 echipe din Superliga. Rămânem o familie unită!” – continuă postarea.

 

Existau șanse ca cele 9 puncte retrase, în urma unei decizii a Administrației de Monitorizare Financiară a Federației Române de Fotbal, să revină în contul grupării sibiene, caz în care FCH ar fi urcat înapoi pe poziția a 6-a a clasamentului Superligii, loc de play-off.

 

Reamintim că, aflat în insolvență, FC Hermannstadt a decis prin șefii săi să adopte un nou plan de reorganizare, plan aprobat în Adunarea Creditorilor în 23 septembrie 2022. Planul trebuia validat de un judecător cel târziu până pe 30 noiembrie, pentru ca FCH să poată face plăți și a nu acumula astfel noi datorii. Termenul fixat de Tribunalul Sibiu a fost însă 7 decembrie, acesta fiind apoi prelungit până pe 15 decembrie 2022.

„Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt! Așa că vom lupta pe toate căile juridice posibile!“, anunța FC Hermannstadt imediat după depunctare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*