UDMR Sibiu speră să facă parte din Consiliul Județean. Formațiunea are candidat la o singură primărie din județ

Într-o conferință de presă susținută astăzi de deputatul UDMR Benedek Zakariás împreună cu europarlamentarul Lóránt Vincze și Csaba Orosz, președintele UDMR Sibiu, aa fost anunțat, printre altele, faptul că formațiunea  își dorește o reprezentare a minorității maghiare în componența viitorului Consiliu Județean Sibiu.

foto: Mresagerul de Sibiu

Așadar, dat fiind faptul că populația maghiară a județului este estimată undeva la 1,5% – 1,8% din totalul populației, UDMR s-a înscris în competiția eșectorală cu o lista de candidați pentru Consiliul Județean, considerând că merită să fie reprezentat în  adrul acestui for, pentru prima dată după Revoluție.

„Am fost întrebat de ce UDMR are listă pentru Consiliul Județean. Pentru că avem o comunitate profesionistă, care s-a născut, s-a dezvoltat și muncește în județul Sibiu. Avem profesori, juriști, ingineri, medici, adică oameni care deja lucrează în domeniu și sunt profesioniști, respectați la locul lor de muncă. Prin profesionalism putem aduce ceva nou, în domeniul serviciilor și al investițiilor putem aduce plus valoare, având reprezentanți și în Parlamentul European, și în Parlamentul României”, a declarat deputatul UDMR Benedek Zakariás.

foto: Mesagerul de Sibiu

Csaba Orosz, președintele UDMR Sibiu a anunțat, că, pentru alegerile locale din 9 iunie, reprezentanții UDMR în județul Sibiu au depus liste de candidați la consiliile locale din șapte localități: Mediaș, Dumbrăveni, Copșa Mică, Biertan, Blăjel, Alma și Bârghiș. De asemenea, a fost depusă și o candidatură din partea UDMR pentru primăria orașului Copșa Mică, candidatul fiind o femeie. Orosz a subliniat faptul că formațiunea sa a avut până în 2020 doi consilieri în cadrul Consiliului Local Mediaș, dar după această dată situația s-a schimbat, și datorită pandemiei, dar acum sunt hotărâți să reocupe acele locuri.

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*