Turul Ciclist al Sibiului și-a prezentat concurenții. Prima etapă îi duce pe cicliști la Păltiniș

Turul Ciclist al Sibiului a început oficial vineri seară, odată cu Festivitatea de Deschidere și Prezentarea Echipelor.

Foto: Organizatori

Momentul cel mai așteptat de către public a fost urcarea pe scenă a britanicului Chris Froome (Israel – Premier Tech), cel mai titrat ciclist care a concurat până acum în România, cu patru victorii în Turul Franței, câte una în Turul Italiei și Turul Spaniei și multe victorii în competiții mai mici, cum ar fi Criteriul Dauphine.

Foto: Organizatori

25 de echipe din 14 țări, între care 1 echipă de world tour, 6 pro-continentale, 16 continentale și 2 naționale concurează anul acesta pe un traseu de 674 de km, împărțit în 3 etape și 2 semi-etape.

Foto: Organizatori

Echipele cu cele mai mari șanse la victoria în clasamentul general sunt Red Bull – Bora – Hansgrohe, Q36,5 Pro Cycling Team, Israel – Premier Tech și Lotto – Dstny, dar surprizele nu sunt excluse.

Astăzi, (sâmbătă 6 iulie), plutonul pornește de la ora 12.50, din Piața Mare, în prima etapă a ediției, care ajunge până la Blaj și se termină în cățărare, după 167,5 km, la Păltiniș. 

În vederea bunei desfășurări a etapei, dar și a competiției conexe Păltiniș Challenge, dedicată cicliștilor amatori, se vor institui următoarele restricții de circulație în municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș:

În municipiul Sibiu circulația autovehiculelor va fi oprită pe Calea Dumbrăvii, de

la ieșire din municipiul Sibiu spre Rășinari între orele 08:30-10:45, cu exepția autobuzelor TURSIB

  • În stațiunea Păltiniș se închide circulația autovehiculelor, între orele 9:00-18:00 pe Drumul Vechi, de la intersecție cu DJ 106A până la Telescaun

Pe DJ 106A, se închide circulația autovehiculelor după cum urmează:

Între orele 10:00-13:00 pe sectorul cuprins între Telescaun și Drumul Vechi

Între orele 08:30-10:45 între parcare muzeu ASTRA și drumul spre Cisnădioara DJ 106 D), cu exepția autobuzelor TURSIB. Pe acest sector se va restricționa parcarea între orele 6-11.

Între orele 10:30-11:00 pe sectorul de drum cuprins între DJ 106D (dinspre Poplaca) și până la ieșirea din Rășinari spre Păltiniș

Între orele 10:30-12:45 pe sectorul de drum cuprins între ieșirea din Rășinari si Schit Păltiniș

Între orele 16:00-17:00 pe sectorul de drum Curmătura Ștezii – Canton Păltiniș

În stațiunea Păltiniș se interzice parcarea între orele 7:00-18:00, pe sectorul Drumului Vechi cuprins întreTelescaun și intersecția cu DJ 106 A. Parcarea de lângă Telescaun va fi Rezervată, între orele 6-18, pentru autocarele echipelor participante.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*