Tursib sărbătoreşte alături de sibieni Săptămâna Europeană a Mobilității

Ȋn perioada 16 – 22 septembrie 2021 se desfăşoară “Săptămâna Europeană a Mobilității”. Aceasta este o campanie inițiată la nivel european de Comisia Europeană în vederea sensibilizării populației privind mobilitatea urbană durabilă. Campania este recunoscută pe scară largă ca o forță motrice către o mobilitate urbană durabilă în Europa și nu numai.

Tema aleasă în acest an – “Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă” – dorește să aducă un tribut dificultăților cu care s-au confruntat Europa și întreaga lume în timpul pandemiei de COVID 19. De asemenea, reflectă și asupra oportunităților de schimbare care rezultă din această criză.

Tursib s-a alăturat la fel ca în fiecare an acestei campanii. Ca atare, în zilele de 18 și 19 septembrie, orice călătorie făcută cu mijloacele de transport public Tursib va fi gratuită, inclusiv pe noua Linie Verde de transport în centrul istoric al oraşului.

Tursib: „Ȋn plus, pentru a vă face călătoria cu noile minibuze electrice şi mai plăcută, vă veţi putea  putea bucura de momente muzicale la chitară în noile mijloace de transport ale Liniei Verzi, oferite de Asociația Culturală Play.

Prin aceste acţiuni dorim să promovăm utilizarea transportului public, ca o soluție de mobilitate eficientă, cu tarife accesibile și cu emisii scăzute şi de asemenea readucem aminte sibienilor despre proiectele noastre de modernizare în acest sens, care au început cu un prim pas – cele cinci minibuze electrice, dar care vor continua cu alte 9 autobuze electrice şi încă 40 cu gaz comprimat. Ȋn acest fel, parcul auto Tursib va fi modernizat, iar călătorii se vor putea bucura de un serviciu de transport public mai puţin poluant, care oferă condiţii de călătorie la un standard ridicat.

Ne dorim ca treptat, prin aceste schimbări, sibienii să înţeleagă că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la protejarea mediului şi că putem face asta utilizând în deplasările noastre mijloacele de transport în comun sau orice alt mijloc de transport mai puţin poluant, în aşa fel încât cu toţii să trăim într-un mediu mai curat”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*