Turneul de baschet 3×3 Sibiu Streetball revine cu o nouă ediție

Turneul de baschet 3×3 Sibiu Streetball revine în luna iunie cu o nouă ediție. Este cea de-a 12-a ediție. Organizatorii respectă și anul acesta tradiția, astfel că evenimentul sportiv se va desfășura pe terenul de baschet 3×3 „Elemer Tordai” de la Sala Transilvania, în 15 și 16 iunie.

FOTO: organizatori

Organizatorii au dat deja startul înscrierilor.

La Sibiu Streetball se vor putea înscrie, până pe 13 iunie, sportivi la următoarele categorii: U10, U13, U15, U16 Feminin, U18, Open Masculin și Open Feminin. Înscrierile se pot face pe pagina fiba3x3.com, accesând următoarea adresă: https://play.fiba3x3.com/events/74082e8e-5010-4cfa-a357-d384af36f56a.

„Ne pregătim pentru o nouă ediție a turneului cu speranța că anul acesta vremea va ține cu noi, astfel încât să putem păstra locația devenită deja tradiție – terenul de baschet Elemer Tordai. Faptul că acest turneu aduce atât de multă bucurie atât sportivilor, cât și privitorilor și mai ales că pentru unii dintre baschetbaliștii participanți turneul a fost o rampă de lansare spre competiții de amploare ne onorează și ne oferă energia necesară pentru a organiza în fiecare an evenimentul”, au declarat organizatorii Sibiu Streetball.

Terenul de baschet 3×3 pe care se va desfășura Sibiu Streetball este conform standardelor FIBA, fiind dotat cu instalație cu nocturnă, instrumente de joc profesionale, precum și cu o tribună de 60 de locuri destinată sportivilor. Organizatorii vor amplasa o tribună de 200 de locuri pentru spectatori, astfel încât împătimiții bachetului să aibă la dispoziție cele mai bune condiții de participare.

Competițiile de baschet 3×3 recunoscute de Federația Internațională de Baschet (FIBA) se împart în 4 categorii: “Fiba Endorsed”, “Satellite”, “Challenger” și “World Tour”. Sibiu Streetball este un turneu de tip Satellite care permite calificarea în Challenger.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*