Turcan și Cazan se îndreaptă spre un nou mandat

Raluca Turcan și Mircea Cazan se îndreaptă fără emoții spre un nou mandat, cel puțin potrivit unui sondaj realizat la comanda PNL în județul Sibiu. Organizația județeană este pe cale să-și anunțe candidații pentru Senat și Camera Deputaților. Între timp, liberalii din județ au fost trimiși la cules de semnături pentru susținerea candidaturilor: câte 5.000 în municipiile Sibiu și Mediaș, 500 în orașele cu primari PNL, câte 300 în orașele cu primari din alte partide și în comunele conduse de PNL și măcar 200 în comunele unde PNL nu a câștigat primăria.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi deputatul Raluca Turcan, liderul PNL Sibiu, conduc în topul încrederii în judeţul Sibiu, într-un sondaj comandat de PNL şi realizat în perioada 27 august – 5 septembrie.

turcan-prietenoasaSondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.164 de persoane din județul Sibiu cu vârsta de cel puțin 18 ani şi are o marjă de eroare de 2,9%. „Primele trei personalităţi naţionale, la nivelul încrederii, în judeţul Sibiu, sunt Klaus Iohannis cu 62%, Dacian Cioloş cu 48% şi Raluca Turcan cu 40%’, a anunţat Turcan, într-o conferinţă de presă.

Posibili candidați 

Potrivit sondajului, deputaţii Raluca Turcan şi Mircea Cazan au cea mai mare cotă de încredere dintre liberalii locali în rândul sibienilor, 43%, respectiv, 28%. Atât Turcan, cât şi Cazan sunt înscrişi în cursa internă a PNL pentru a candida din nou pentru Parlament. De altfel, Raluca Turcan a anunţat vineri că îşi mai doreşte un mandat de deputat. Viceprimarul municipiului Mediaş, înscris în cursa PNL pentru a candida pentru alegerile parlamentare, Christine Thellmann, se bucură de o cotă de încredere de 21% în rândul sibienilor, fiind urmată de senatorul Nicolae Neagu, cu 18%, fostul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Sibiu, Constantin Şovăială, şi fostul viceprimar al Sibiului, Virgil Popa, cu câte 14%.

Doar Tămâian e în pericol 

Deputatul Ioan Tămâian, care îşi mai doreşte şi el un mandat, are cea mai slabă cotă de încredere din rândul parlamentarilor liberali din judeţul Sibiu care vor să mai candideze: 12%. Candidaţii liberali la alegerile parlamentare vor fi anunţaţi până la sfârşitul lunii, posibil chiar peste o săptămână, rezultatele sondajului fiind „un criteriu de bază“, potrivit Ralucăi Turcan.

Intenție de vot 

Același sondaj realizat de Novel Research arată că PNL se consolidează ca principala forţă politică a judeţului Sibiu, fiind cotat ca prima opţiune de vot, cu 42%. PNL este urmat de PSD cu 31%, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) cu 11%, PMP cu 6%, ALDE cu 5%, USR cu 2% şi UDMR tot cu două procente. „La nivelul percepţiei partidelor politice, PNL este considerat ca fiind un partid corect, cu oameni competenţi, în timp ce PSD este perceput ca un partid corupt“, a mai spus preşedintele PNL Sibiu.

Nivelul de satisfacție legat de instituții 

Percepţia că lucrurile merg bine la nivel naţional este dominantă, 61% dintre sibieni fiind mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de activitatea preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit sondajului comandat de PNL Sibiu. Raluca Turcan a mai afirmat că „la nivelul judeţului Sibiu, percepţia că lucrurile merg bine este dominantă, 36% dintre sibieni consideră că lucrurile merg bine“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*