Turcan despre majorarea salariilor primarilor: Era absolut firesc ca PNL să sprijine o astfel de măsură

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, azi, că este firesc ca liberalii să susțină o salarizare decentă a primarilor.

Raluca Turcan

„Era absolut firesc în România ca un partid care militează pentru administrație eficientă, un partid care este un exemplu de administrație publică eficientă să militeze și să sprijine o salarizare decentă a primarilor care în urma unei degringolade în privința majorărilor salariale din sistemul public au ajuns să fie mai prost plătiți decât proprii angajați”, a afirmat Turcan, după ce Camera Deputaților a adoptat majorarea cu 30% a salariilor primarilor.

Ea a arătat că în nicio țară civilizată un manager de instituție căruia i se pretinde eficiență, performanță și integritate nu poate fi salarizat mai puțin decât proprii angajați.

„Dacă de la cap se împute managementul politic și decizia este proastă, toată comunitatea are de suferit. Prima măsură a PSD ar fi trebuit să fie aceasta. PNL a spus răspicat, încă din perioada de campanie, și ni s-a părut absolut firesc ca, odată ajunși în Parlament, să milităm pentru aceasta măsură”, a susținut Turcan.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi OUG 9/2017, cu două amendamente prin care se măresc soldele și salariile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*