Rockeri sibieni, în finala Wacken Open Air!

Și-au văzut visul cu ochii! La doi ani de la înființare, membrii trupei rock sibiene Doomsday Astronaut au câștigat Wacken Metal Battle Romania și urmează să reprezinte țara noastră pe plan internațional, la celebrul Wacken Open Air, cel mai mare festival de heavy metal din Europa!

Ștefana BABA

foto: Andy Dragomir

Sibiul, locul I în România la rock

Trupa sibiană Doomsday Astronaut a demonstrat că Sibiul este capitala rock-ului în România nu doar datorită Artmania Fest, ci și datorită trupelor locale. Astfel, Doomsday Astronaut a obținut locul I național la Wacken Metal Battle Romania. După ce s-au remarcat ca fiind cei mai buni din țara noastră, urmează să plece în Germania, la finala internațională Wacken Open Air unde vor concura cu sute de artiști din toate colțurile lumii. Astfel, în perioada 31 iulie – 3 august, trupa din Sibiu va reprezenta România la nivel mondial.

foto: Andy Dragomir

De la profesor la coleg de trupă

Doomsday Astronaut a fost înființată de către Waqas Ahmed, chitaristul solo al trupei, în anul 2022. Liderul trupei vine din Pakistan și a ales Sibiul pentru a forma o trupă rock, alături de alți pasionați de muzică, pe atunci studenții săi. Waqas preda ore de chitară, iar în acest mod i-a întâlnit pe Andy Dragomir, pe Victor Bodea și pe Marius Stremțan, cei cu care a format trupa rock. Deși în momentul de față Victor este toboșar, iar Andy basist, cu toții sunt pasionați și de chitară, datorită profesorului și colegului de trupă Waqas Ahmed. „Suntem o trupă plină de chitariști”, a spus râzând Andy Dragomir.

Membrii trupei se simt bine în Sibiu, observă că este un oraș în care se pune accentul pe artă, iar cetățenii sunt interesați de muzică, dar și de celelalte forme de cultură. Basistul trupei explică faptul că artiștii trebuie încurajați și susținuți și de public, nu doar de organizatorii evenimentelor. „Mi se pare că Sibiul este într-o direcție bună în momentul de față, și ca trupe, și ca tineri care doresc să facă muzică. Văd că este o creștere în ceea ce privește prezența la concerte și la toate celelalte evenimente artistice, iar asta mă bucură. Cred că ar fi bine să obișnuim publicul cu evenimentele la care se plătește bilet, nu cu evenimente gratuite, încurajez organizatorii să nu se ferească de taxarea evenimentelor”, declară Andy Dragomir.

foto: Andy Dragomir

Obținerea locului I la Wacken Metal Battle Romania nu este primul premiu din palmaresul Doomsday Astronaut. Membrii trupei sunt învățați ca munca lor să fie apreciată la concursurile din țara noastră. Anul acesta, trupa a participat la Constelații Rock, un concurs organizat la Râmnicu Vâlcea, unde au obținut locul al III-lea. La aceeași competiție, Waqas Ahmed a câștigat Premiul pentru cel mai bun chitarist, iar Andy Dragomir Premiul pentru cel mai bun basist.

foto: Andy Dragomir

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*