„Trilogie Ionesco”, „Paquita” și „Anotimpurile”- spectacolele lunii martie la TBS

Teatrul de Balet Sibiu aduce în luna martie, pe scenă, trei dintre spectacolele de referință din repertoriul clasic și neoclasic al teatrului. Este vorba despre spectacolele de balet neoclasic „Trilogie Ionesco” și „Anotimpurile”, respectiv despre spectacolul de balet clasic „Paquita”.

Paquita - foto premiera 2011Spectacolul „Trilogie Ionesco” a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în anul 2009, TBS fiind singura companie de dans din România care are în repertoriu un spectacol inspirat de piesele de teatru scrise de Eugen Ionesco „Lecția”, „Scaunele” și „Rinocerii”.

„Anotimpurile”, pe muzica lui Antonio Vivaldi, este prima producție coregrafică realizată de balerina și coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu. Spectacolul a avut premiera la TBS în data de 27 februarie 2013. „Paquita” este un spectacol de balet clasic pe muzica lui Ludwig Minkus, după coregrafia originală a lui Marius Petipa. Adaptarea coregrafică a spectacolului de la Sibiu a fost realizată, în anul 2011, de către maestrul coregraf Florin Brîndușă.

Reprezentaţii

Toate spectacolele TBS au loc în mod tradițional miercurea, cu începere de la ora 19.00, la Cercul Militar Sibiu. „Trilogie Ionesco” este programat pentru data de 2 martie 2016 și spectacolele „Paquita” și „Anotimpurile” vor fi prezentate în data de 23 martie 2016.

În februarie la Otopeni, în martie la Mediaș

La invitație Primăriei Orașului Otopeni, Teatrul de Balet Sibiu prezintă la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni, în data de 21 februarie 2016, de la ora 19:00, spectacolele „Anotimpurile” și „Gală de Balet”, intrarea la spectacole fiind liberă. În data de 11 martie, TBS prezintă la Sala Traube din Mediaș, la invitația Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, spectacolul „Gală de Balet”. În Mediaș, biletele pentru spectacolul „Gală de Balet” pot fi cumpărate de la sala de spectacol.

Bilete şi rezervări

Biletele pentru toate spectacolele TBS prezentate la sediu pot fi cumpărate din punctul de vânzare bilete situat în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, Piața Mare, Intrarea F sau online, de pe siteul bilet.ro, fără niciun cost suplimentar. Biletele pot fi rezervate pentru 48 de ore, online, pe siteul oficial al teatrului www.sibiuballet.ro/bilete sau telefonic la numărul de telefon 0269.229.627.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*