Trei zile cu multe activități pentru copiii din Nocrich în tabăra pentru copiii romi, numită „Învață de la mine!”

Asociația ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor” în parteneriat cu Primăria Nocrich vor organiza o serie de activități dedicate copiilor în perioada 13 – 15 august 2021, în cadrul Proiectului ,,Tabără pentru copiii romi: Învață de la mine!’’.

Proiectul se derulează începând cu data de 6 iunie 2021 în cele două localități: municipiul Sibiu, respectiv comuna Nocrich și este co-finanțat de Consiliul Județean Sibiu, prin Agenda pentru Tineret 2021. Organizatorii și-au propus să promoveze voluntariatul de familie alături de Fundația ProVobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, să dea o șansă copiilor și tinerilor la educație prin stimularea creativității și să combată discriminarea prin activități nonformale, de recreere, protejând mediul înconjurător.

,, În cadrul Centrului cu program after school pentru copiii romi, au fost desfășurate activități educative atât pentru copii, cât și pentru părinți, iar primele întâlniri au fost dedicate lecturii, deoarece unul dintre obiectivele proiectului a fost înființarea unei mini biblioteci.  Am achiziționat cărți de colorat și de lectură, dar și jocuri educaționale de cultură generală. De asemenea, am pus la dispoziția copiilor o masă de ping pong și biciclete pentru drumeții, promovând astfel mișcarea natură. De toate acestea materiale au beneficiat și copiii din Nocrich, o primă întâlnire avută cu ei aici la Centru fiind cea dedicată prieteniei. În perioada următoare, vom merge la Nocrich, deoarece am pregătit ateliere educative, un curs de educație rutieră și multe alte surprize de care, sperăm, să se bucure”, a detaliat Iulian Rădulescu, președinte al Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor”.

Timp de trei zile, la Nocrich va fi marcată Ziua Internațională a Tineretului, ocazie cu care vor fi aduse în discuție și problemele tinerilor părinți. Copiii se vor familiariza cu regulile de circulație pentru bicicliști și cu tot ceea ce trebuie să știe pentru a circula în siguranța cu bicicleta. Totodată, în cadrul taberei, vor cânta împreună piesele preferate, la Biblioteca Comunală Nocrich.

,,Așteptăm cu nerăbdare cele trei zile de la sfârșitul săptămânii, deoarece copiii se vor întâlni la Nocrich și împreună cu toți factorii implicați vom duce la bun sfârșit acest proiect de pe urmă căruia toți avem de învățat. Vrem să le povestim celor mici despre baronul Samuel von Brukenthal, de la a cărui naștere s-au împlinit 300 de ani, și să le prezentăm partenerii noștri din Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann, de care suntem foarte mândri’’, a menționat Mușoaie Adrian, primarul comunei Nocrich.

PROGRAMUL va fi următorul:

13 august, orele 17.00 – 19.00

  • Atelier de cunoaștere și de storytelling, curs de educație rutieră la Primăria Nocrich

14 august, orele 11.00 – 13.00

  • Vizită la Biserica evanghelică fortificată din Nocrich
  • Pe urmele baronului Samuel von Brukenthal – 300 de ani de la nașterea baronului
  • Drumeție pe biciclete
  • Vizită la Centrul Cercetășesc Nocrich – H. C. Habermann

 

15 august, orele 17.00 – 19.00

  • Tinere talente la Biblioteca Comunală Nocrich
  • Surprize, jocuri

 

La aceste activități, accesul este limitat. Se vor lua măsuri sanitare și de protecție, deoarece ne aflăm încă în perioada pandemiei COVID-19.

 

Proiectul: ,,Tabără pentru copiii romi: Învață de la mine!” a fost lansat la sediul Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor” în data de 25 iunie 2021 și se va încheia cu un eveniment special în 4 septembrie 2021, în cadrul Centrului de zi cu program after school pentru copiii romi, situat pe str. Secerătoarelor nr. 3, în municipiul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*