Traseu cicloturistic la Sadu, realizat din fonduri PNRR

Comuna Sadu, a mai semnat un Contract de finanțare din PNRR, în valoare de 2,45 milioane de lei.

Foto: Facebook Comuna Sadu

Proiectul vizează amenajarea unui traseului cicloturistic „Mocănița Valea Sadului”.

„Cunoscând potențialul de dezvoltare rurală al comunei Sadu, Consiliul Local și Primăria și-au propus stimularea investițiilor în domeniul infrastructurii de mobilitate prin accesarea programelor naționale și europene de dezvoltare rurală. Prin potențialul dat de poziția geografică a comunei și prin prisma dezvoltării turismului în zonă, investiţia propusă aduce mari beneficii comunei și anume: crește nivelul de atractivitate al prietenilor ecosistemului, creşte atractivitatea zonei pentru potenţialii investitori, creează un exemplu de bună practică pentru zone similare din interiorul comunei și creşte potenţialul turistic cu efecte economice pentru comuna şi locuitorii zonei” au transmis reprezentanții Primăriei Sadu.

Amplasamentul investiției propuse se află pe teritoriul UAT Sadu, în extravilanul acesteia, poziționat în partea de sud a localității Sadu. Traseul pistei pentru biciclete se suprapune cu un fost traseu de mocăniță, care se desfășoară paralel cu drumul județean DJ 105G. În prezent, traseul existent nu este unul practicabil, fapt pentru care, de-a lungul timpului nu s-au realizat lucrări de întreținere.

Foto: Facebook Comuna Sadu

Viitorul traseu cicloturistic va avea o lungime totală de 4260 de metri, iar platforma pistei o lățime de trei metri din care 2 metri cale de rulare asfaltată, și acostamente pietruite pe fiecare parte de câte 0,5 metri.

„Este o investiție care o să aducă plus valoare in comunitate, atât prin creștere numărului de iubitori ai acestor circuite, cât si din punct de vedere al dezvoltării turistice a Văii Sadului. Nu ne vom opri aici, ci vom lărgi paleta ofertelor pentru sectorul privat, care poate să contribuie deplin la dezvoltare durabila si sustenabilă. Mulțumesc echipei din Primarie și Consiliului local, precum și colaboratorilor noștri pentru succesul acestei finanțări” a declarat Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*