Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival

Degustare @Syndicat Gourmet_Gabriela Cuzepan  În perioada 4 – 20 septembrie se va desfășura la Sibiu prima ediție a unui festival de cultură gastronomică pentru sudul Transilvaniei organizat de asociația My Transylvania.
Scopul festivalului este acela de a descoperi și înțelege gastronomia locală prin evenimente culinare dar și de a invita publicul interesat și specialiștii din domeniu să participe la crearea unei identități gastronomice regionale. Festivalul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.Flavours and Sounds of Transylvania_2_Gusterita_Gabriela Cuzepan

În cadrul evenimentelor culinare, se va explora cultura gastronomică a diverselor comunități etnice din Sibiu (Neighborhood Cooking), a regiunilor rurale din județul Sibiu (Rural County Brunch), a regiunilor vecine Transilvaniei (Five Regions Picnic), dar și a regiunilor istorice care se află la o mai mare depărtare (Taste of Romania).
Pe toată perioada festivalului, vă invităm să serviți preparate tradiționale la zece restaurante sibiene în cadrul secţiunii Sibiu City Menu, să participaţi la sesiuni de live cooking (New Transylvanian Cuisine) și la un brunch cu preparate de sezon (Gourmet Brunch).

Evenimentele pentru specialiști sunt organizate în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu şi cuprind prezentări ale unor rute gastronomice (Drumul Brânzei Sibiu, Drumul Vinului Prahova, Saxon Greenway – Cultural Foodscapes and Foodways), a producătorilor locali (Meet the Local Producers), a unor povești de succes în gastronomia locală (Follow Your Taste). Va avea loc o conferință pe tema dezvoltării culturii gastronomice în sudul Transilvaniei și o gală de premiere a celor mai bune inițiative locale în domeniu.
Participarea la evenimentele culinare, cât și la cele destinate specialiștilor se face pe baza unei înscrieri confirmate telefonic la 0747 032 619 sau prin e-mail la contactHuet Urban Brunch_1_Gabriela Cuzepan@mytransylvania.ro

Mai multe informații despre programul festivalului găsiți pe: http://www.mytransylvania.ro/transilvania-gastronomica-food-culture-festival sau https://www.facebook.com/mytransylvania.ro

Asociația My Transylvania organizează încă din 2008 evenimente de cultură gastronomică și alternative în zona rurală a Transilvaniei, cu scopul întăririi comunităților locale și promovării patrimoniului imaterial.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*