TRANSFIER, cursa „nebună“ de pe Transfăgărășan

Competiţia de triathlon „Transfier“, una dintre cele mai dificile întreceri sportive de acest gen din lume, se va desfăşura vineri, 2 septembrie, în zona Transfăgărăşan – Lacul Vidraru. Cei mai îndrăzneți amatori din țară și din străinătate, dar și triatloniști legitimați își vor testa limitele înotând aproape 2 kilometri în apele reci ale lacului Vidraru, „biciclind“ 90 de kilometri pe Transfăgărășan și alergând 21 de kilometri în urcare, plus 392 de trepte până la Omul de Fier de la Barajul Vidraru. O cursă „nebună“, care are loc anual, și care are drept scop promovarea triatlonului ca sport de masă și promovarea zonei TRANSFĂGĂRĂȘAN – VIDRARU.

foto: Sergiu Opriș își testează din nou limitele la „Transfier“ (foto: facebook/Sergiu Opriș)

Unul dintre sibienii care vor participa la acest adevărat test de rezistență este Sergiu Opriș, cunoscut ca prezentator, motivational speaker sau life coach, dar mai ales ca manager PROMOLD Cisnădie. „Deși am trecut în 2019 prin experiența “Transfier”, după ce mi-am revenit mai mult sau mai puțin în urma accidentului, mi-au rămas în minte intensitatea și emoțiile trăite la competiția asta și mi-am zis atunci: «la Transfier mai vin!» O autodepășire fizică și mentală care pentru mine reprezintă setarea standardului sus. Mulțumesc celor care mă susțin în pregătire (Adrian Hadar, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu și toate grupurile inspiraționale din care fac parte) și mulțumesc Ami că-mi înțelegi nebunia, ba mai mult – mă susții cu content creating“, a transmis Sergiu Opriș prin intermediul contului său de socializare.

„TRANSFIER“ este organizat de Asociația YOLO Events în parteneriat cu Sport La Orice Vârstă, People for Sport, C.S. SportGuru precum și cu Federația Română de Triatlon. Competiția va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, începând cu ora 08:00, pe Transfăgărășan, în județul Argeș, între Barajul Vidraru și tunelul dinainte de Bâlea Lac. Circulația pe acest tronson va fi închisă COMPLET în intervalul 08:00 – 18:00. Startul va fi din dreptul hotelului Valea cu Pești, iar zona de finish va fi amplasată la baza statuii Prometeu, deasupra barajului Vidraru. Programul oficial al competiției se găsește pe site-ul: www.transfier.ro

În cadrul competiției vor fi disponibile 4 probe de triatlon şi o probă de ciclism:

  • Half 70.3 Individual  (1900 m înot, 90 km bicicletă, 21 km alergare)
  • Half 70.3 Ștafetă (1900 m înot, 90 km bicicletă, 21 km alergare)
  • Olimpic individual (1500 m înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare)
  • Olimpic Ștafetă (1500 m înot, 40 km bicicletă, 10 km alergare)
  • KOT – King of Transfăgărășan (45 km bicicletă)

Clasamentul se va face pe următoarele categorii.

  •  TRIATLON individual (HALF / OLIMPIC): Masculin și Feminin pe categorii de vârstă: 18 – 19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+ ani
  • TRIATLON echipă (HALF / OLIMPIC): Masculin, Mixt și Feminin
  • KOT – King of Transfagarasan: Open Masculin și Open Feminin

TRANSFIER 70.3 este în top 3 cele mai grele triatloane pe distanțe lungi din lume, asemănător ca dificultate cu Savageman 70.3 și Wildflower 70.3. „După ce ai înotat în lacul Vidraru, ai pedalat pe – legenda drumurilor din România – Transfăgărășanul închis circulației auto și ai alergat până sus la statuia lui Prometeu +390 de trepte, îți vei putea spune cu mândrie: You rock!“, transmit organizatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*