Tradiții și gastronomie. Casa muzeală din Săcădate a intrat în circuitul turistic

Aproximativ 100 de persoane, venite atât din țară, cât și din străinătate, au participat, ieri, la primul brunch transilvănean organizat în casa muzeală din Săcădate.

Spre deliciul oaspeților, au fost pregătite peste 15 feluri de bucate tradiționale, plăcinte tradiționale, dar și sucuri din siropuri naturale sau bere artizanală.

„De o deosebită apreciere s-a bucurat ciorba acră de Săcădate, tocana de vițel cu găluște, peștele de Olt marinat și tocănița rece de ardei cu frecăței. Evenimentul a fost posibil datorită implicării deosebite a membrilor și voluntarilor Asociației «Vatra Satului Săcădate»”, au declarat organizatorii.

Gospodinele din sat, care au pregătit masa, îmbrăcate în costume tradiționale, au oferit și o surpriză invitaților, aceasta constând într-un moment artistic, urmat de un tur al bisericilor ortodoxe și maghiare din sat.

Turul a fost însoțit de un istoric, fiu al satului – Cristian Roman, directorul Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Preoții parohi au oferit o scurtă incursiune în istoria bisericii.

Tinerii satului au pus în scenă momente de joc tradițional românesc și maghiar.

Primul brunch de la Săcădate a fost organizat de Asociația „Vatra Satului Săcădate” în parteneriat cu Asociația My Transylvania.

One Comment

  1. Olariu Dana says:

    Oameni minunați pun în valoare tradiția și frumusețea specială a acestui sat din Ardeal : Săcădate! Felicitări din toată inima! 🌹

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*