Tradiții din Iarna ASTRA

Muzeul ASTRA organizează în perioada 7-8 decembrie două acțiuni speciale dedicate sărbătorilor de iarnă din cadrul programului „Tradiții din iarna ASTRA”. Acestea vor avea loc în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului și la Centrul Cultural Memorial „Dr. Gheorghe Telea-Bologa” din Nou Român.

,,Scopul programului este acela de a facilita vizitatorilor o intrare adecvată în perioada sărbătorilor de iarnă, trezindu-le amintirile și gusturile copilăriei sau oferind experiențe noi celor mici care vor putea simți atmosfera din satul de altădată cu tradiții, obiceiuri, colinde. În ideea în care Muzeul ASTRA este un pol al culturii și al multoculturalității, anul acesta avem ca oaspeți un grup de dansatori veniți chiar din Ibiza, Spania”, a declarat dr. George Tomegea, șef secție Arheologie, Etno-Arheologie și Arheologie Experimentală Muzeul ASTRA.

Repere din program

Sâmbătă, 7 decembrie, începând cu orele 12, va avea loc în zona Târgului de țară din Muzeul în aer liber un spectacol în cadrul căruia vizitatorii vor avea ocazia de a intra în atmosfera anotimpului rece prin colindele culese și interpretate de elevi ai Școlii de Arte și Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, coordonați de Mariana Anghel. Spectacolul va fi completat de dansurile românești ale Ansamblului Folcloric „Purtata Secașelor” din Miercurea Sibiului și de dansurile tradiționale spaniole ale grupului Colla de Balansat din Sant Miquel de Balansat, Spania.

Duminică, 8 decembrie, începând cu orele 11.00, păstrătorii de tradiții ai Grupului de Muzică Tradițională Românească Junii condus de Cosmin Verde vor colinda în biserica Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Nou Român. Apoi, împreună cu toată lumea, localnici, invitaţi şi vizitatori, se vor îndrepta pe ulițele satului înspre Centrul Cultural Memorial „Dr. Gheorghe Telea-Bologa”. Aici, atmosfera bătrânului conac va fi animată prin colinde românești și o degustare de produse tradiționale locale.

Muzeul ASTRA împreună cu Asociația Clubul Sportiv CAB Sport, organizator al Night Cross Challenge și Duathlon Challenge, vor împărți daruri copiilor colindători.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*