Tradiții de Toamnă, la Sadu (FOTO-VIDEO)

Comuna Sadu a găzduit astăzi un eveniment deosebit. Festivalul „Tradiții de Toamnă” a adunat împreună toată suflarea comunei.

Festivalul a debutat încă de dimineață, când locuitorii comunei, în frunte cu primarul Valentin Ivan s-au strâns la biserică pentru a asista la slujba religioasă.

După slujbă, toți vârstnicii satului în vârstă de peste 65 de ani au fost sărbătoriți la Căminul Cultural unde a avut loc așa numită „Șezătoare a vârstnicilor”. Cântecul popular și voia bună au fost aici literă de lege.

Nu a fost uitat nici Inocențiu Micu Klein, fiu al comunei Sadu care a fost omagiat în cadrul unui simpozion la împlinirea a 330 de ani de la naștere.

Invitați speciali la acest eveniment au fost PreședintaConsiliului Județean, Daniela Cîmpean, precum și mai mulți primari din județ, printre care și Primarul Comunei Păuca, Nicolae Dancu, cel mai vechi primar din județul Sibiu.

În Piața Centrală a comunei a avut loc un spectacol susținut de artiști îndrăgiți de muzică populară, care i-au binedispus pe toți cei prezenți.

Deasemenea tot în Piața Centrală au fost prezenți mai mulți producători locali din Sadu care le-au prezentat vizitatorilor produsele lor.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*