Tradiție respectată la Avrig

Ediția din toamnă a festivalului „Țara Oltului în produse și tradiții“ a adunat la Bradu, pe o vreme frumoasă și într-un peisaj care-ți încântă privirea și sufletul, producători din zona Avrigului, de la Arpaşu până la Boița, dar și din județul Vâlcea – comunele Titeşti și Costeşti.

Bucate preparate cu dragoste, lucruri făcute cu îndemânare, gusturi amintind de satele din zonă cu oameni harnici și pricepuți, texturi și modele prietenoase, voie bună, cântec şi joc, toate au fost ingredientele unui festival făcut de către producători pentru a scurta drumul către consumatori. Dar cel mai important este că încet, încet crește încrederea dintre consumatori și fermierii care scot pe masă produsul cu gust, curat, după rețete autentice.

Totodată, redescoperim valoarea intrinsecă a produselor noastre cu adevărat tradiționale. Le facem de generații, am schimbat doar ustensilele, rețeta și gustul rămân însă aceleași și în acelaş timp remarcabile. Totodată, s-au creat premisele pentru cele două ediții ale festivalului (primăvară și toamnă) de anul viitor, care se speră să fie cel puțin la fel de căutate.

Ediția din acest an a fost organizată de Asociația Crescătorilor de Animale Avrig, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Avrig. Din acest an, partener este și GAL Țara Oltului, care a fost artizanul acestui festival. (M.G.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*