„Tițian – Ecce Homo!” din Iași, cu Poșta Română în toată lumea!

În cadrul expoziției „Tițian. Ecce Homo” organizată de Muzeul Național Brukenthal și Muzeul Municipal Regina Maria din Iaşi, vizitatorii vor putea trimite gratuit cărți poștale personalizate în țară și în străinătate.

Foto: Muzeul Național Brukenthal

Alexandru Constantin Chituţă, managerul Muzeului Naţional Brukenthal a declarat: „Este o bucurie că putem avea o serie de premiere la Iași. Iar aceste minunate lucruri se întâmplă cu ajutorul artei, a frumosului. Astfel, lucrarea Tițian – Ecce Homo/Iată Omul din colecția Muzeului Național Brukenthal va fi, din data de 9 mai 2024, de Ziua Europei, expusă la Iași, la Muzeul Municipal Regina Maria. Este cea mai valoroasă piesă muzeală expusă vreodată la Iași și este pentru a doua oară în cei 207 ani de existență a Muzeului Național Brukenthal când această lucrare părăsește Muzeul pentru a fi expusă în România. Singura lucrare din România și din Europa de Est realizată de Tițian a fost expusă în mai multe muzee din Europa, însă în România a fost prezentată pentru prima dată în cadrul expoziției Brukenthal exclusive la Art Safari Bucharest în 2023 și acum la Iași.

În cadrul expoziției, prin parteneriatul cu Poșta Română – Sucursala Regională Iași, peste 3000 de cărți poștale vor putea fi trimise în toată lumea gratuit. Este un fapt special, pentru care îi mulțumesc doamnei Laura Gabriela Limbau, director adjunct al Sucursalei Regionale Iași a Poștei Române.”

Foto: Muzeul Național Brukenthal

Expoziția „Tițian. Ecce Homo” este organizată la Iași de Muzeul Național Brukenthal și Muzeul Municipal Regina Maria din Iași cu suportul Ministerului Culturii și cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Curatorii expoziției sunt: dr. Aurica Ichim și Alexandru Constantin Chituță. Expoziția va rămâne deschisă până în data de 5 iunie 2024.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*