Tinerii sibieni, așteptați la ediția 2024 a programului „ASTRA Adolescent”

Programul de vară „ASTRA Adolescent”, aflat la a patra ediție, debutează la începutul lunii iulie 2024 la biblioteca publică sibiană, instituție care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu. Dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, programul estival oferă, și în acest an, oportunități de dezvoltare personală și de petrecere a timpului liber într-un spațiu prietenos și confortabil.

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

În cadrul programului, adolescenții vor avea posibilitatea să interacționeze direct cu profesioniști din diverse domenii de activitate. Într-un format relaxat, aceștia vor putea să își exprime opiniile și să exploreze interesele proprii în discuții deschise și dinamice. Prin participarea lor activă, tinerii vor avea prilejul să își lărgească orizonturile, să dobândească o mai bună înțelegere a diverselor cariere profesionale și să exploreze căi de acțiune în domeniile care îi interesează.

FOTO: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Evenimentele din cadrul „ASTRA Adolescent” vor fi structurate într-o serie de întâlniri programate pe parcursul lunii iulie 2024, fiecare abordând teme diferite și având invitați specializați în domeniul respectiv. Participanții vor beneficia de prezența unor profesioniști din mediul cultural, universitar, socio-economic, medical, dar și din zona administrativă, sportivă sau artistică.

„Proiectul este susținut, ca și în edițiile precedente, de tinerii voluntari care, alături de bibliotecarii astriști, se implică activ în organizarea și desfășurarea activităților. Împreună vom pregăti întâlnirile cu invitații și vom urmări ca fiecare discuție sau dezbatere să fie o experiență interactivă, constructivă și inspiratoare pentru toți participanții. Pe lângă relaxare și distracție, în aceast vară, adolescenții din comunitatea sibiană vor avea parte de învățare și explorare. Acest proiect este o modalitate alternativă prin care noi credem că reușim să îi păstrăm pe tineri aproape de bibliotecă, de sfera culturii și de valorile care pot sta la baza devenirii lor.” – a declarat Mihaela Dobrescu, bibliotecară și coordonatoare a proiectului dedicat adolescenților.

FOTO: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Întâlnirile programului „ASTRA Adolescent” vor avea loc la sediul Bibliotecii ASTRA Sibiu (Str. George Barițiu, nr. 7, Corp B). Detalii suplimentare despre temele întâlnirilor, lista invitaților, datele și orele fiecărei întâlniri sunt disponibile în programul anexat.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*