Tinerii s-au bătut în idei. Proiectul câștigător: instalarea de lumini dinamice interactive

Sediul Primăriei a fost gazda hackathon-ului City Sense 1.0, un eveniment organizat de Fundația Comunității, în parteneriat cu Wenglor și municipalitatea sibiană, informează biroul de presă al Primăriei Sibiu.

foto: Focus Sibiu

La evenimentul desfășurat sâmbătă, 9 iunie, au participat ingineri, programatori, designeri, urbaniști, pasionați de tehnologie și IT sau pur și simplu cetățeni care s-au împărțit în echipe și au venit cu idei de proiecte. Scopul evenimentului a fost acela de găsi soluții de tip Smart City pentru problemele orașului care pot fi analizate și rezolvate prin tehnologie.

„Astfel de evenimente provoacă mintea tinerilor sibieni, iar rezultatele sunt extraordinare. Mi-au plăcut toate proiectele pentru că sunt inedite și inovatoare, iar atmosfera a fost una deosebită. De aceea încurajez astfel de evenimente și deschid sediul Primăriei ca spațiu de desfășurare pentru acestea. Felicitări participanților și organizatorilor hackathon-ului City Sense”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

foto: Focus Sibiu

În urma jurizării, proiectul declarat câștigător a fost Play Arena, un proiect prin care o zonă a orașului va fi dinamizată prin lumini dinamice interactive. Tinerii câștigători vor primi din partea Wenglor fondurile necesare pentru implementarea proiectului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*