Tinerii polițiști sibieni se pregătesc pentru acțiunile viitoare

În perioada 2 – 18 mai, 28 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, proaspăt încadrați ai Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, participă la instruiri teoretice și practice pentru dezvoltarea deprinderilor de acțiune în situații de criză.

Foto: IPJ Sibiu

Polițistul, în calitate de funcționar public cu statut special, își desfășoară activitatea în relație permanentă cu cetățenii, iar implicarea acestuia se impune să fie una optimă, direcționată spre gestionarea eficientă a riscurilor cu care se confruntă. Astfel, se impune sprijinirea formării polițistului pentru ca acesta să-și dezvolte deprinderile de acțiune și să manifeste o atitudine adecvată față de cetățeni.

Foto: IPJ Sibiu

Sub îndrumarea polițiștilor Serviciului de Pregătire Profesională, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a celorlalți colegi din structurile operative din cadrul I.P.J. Sibiu, cu sprijinul Centrului Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu, cei 28 de agenți de poliție desfășoară activități specifice în scopul gestionării situațiilor de criză, dezvoltării aptitudinilor de comunicare asertivă, al perfecționării deprinderilor de utilizare a tehnicilor și mijloacelor din dotare.

Foto: IPJ Sibiu

Sesiunile teoretice de pregătire sunt completate de atelierele practice, pe parcursul cărora tinerii polițiști se familiarizează cu diverse scenarii de intervenție astfel încât, în situațiile reale cu care se vor confrunta, să dea dovadă de autocontrol, de pragmatism și echilibru în modul de aplicare a măsurilor legale specifice.

Foto: IPJ Sibiu

La sfârșitul perioadei de pregătire profesională de debut, cei 28 de agenți vor activa în structurile de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*