Tinerii duc mai departe credința ortodoxă. Mesaj de unitate de la Sibiu

Cei peste 3.500 de tineri participanți la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) de la Sibiu au pornit, în această seară, într-o procesiune a Unității pe principalele bulevarde ale Sibiului, după ce, în cursul zilei, au participat la o serie de work-shop-uri și la conferința „Unitate. Credință.Neam. De 100 de ori România“, susținută de părintele Constantin Necula și Emil Hurezeanu la Sala Transilvania.

În jurul orei 19.30, tinerii ortodocși au pornit în marș, avându-i în frunte pe părintele Constantin Necula și fanfara Academiei Forțelor Terestre.

Traseul procesiunii a fost Sala Transilvania – B-dul Mihai Viteazul, Calea Dumbrăvii, B-dul Andrei Șaguna, strada Mitropoliei, Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime și, în final, Piața Mare. Participanții au cântat pe tot parcursul marșului cântece patriotice, cântece bisericești și au strigat numele județelor și eparhiilor din care au venit, la care s-a adăugat repertoriul patriotic al fanfarei sibiene. Cel mai tare s-a auzit pe străzile Sibiului imnul național „Deșteaptă-te, române!“. Cele mai des intonate cântece patriotice au fost „Marșul lui Iancu“, „Noi suntem cei chemați să apăraăm“, „Drum bun“, „Treceți batalioane române Carpații“ și Hora Unirii.

Pentru o jumătate de oră, tinerii s-au oprit în curtea Catedralei Mitropolitane, unde au luat parte la o rugăciune și la slujba susținută de IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului. Totodată, au intonat din nou imnul României, dar și imnul ITO 2018. Ultimul cuvânt i-a aparținut IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care s-a adresat mulțimii: „Binecuvântează, Doamne, România!”.

Apoi, s-au îndreptat cu toții spre Piața Mare, pentru a lua parte la spectacolul susținut de Ansamblul Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului. Încântați și entuziaști, tinerii au scandat în semn de recunoștință pentru organizatorii întâlnirii „Sibiu, Sibiu!” și „Cinste lor, sibienilor!”.


Cosmin PAL

Foto-video: Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*