Tinerii din Ansamblul „Florile Visei” al comunei Șeica Mare se vor întoarce azi acasă cu aeronava premierului Ciolacu. Au rămas blocați în Dubai din cauza inundațiilor

Cei 20 de tineri, membri ai Ansablului Folcloric „Florile Visei” din Șeica Mare și cei doi instructori ai lor au tras o sperietură zdravănă după ce inundațiile violente din Dubai au anulat zborul cu care trebuiau să se întoară în țară. Ansamblul participa la la un festival de muzică și dansuri tradiționale organizat în Emirate.

foto: Primăria comunei Șeica Mare facebook

Ansamblul „Florile Visei” se află în Dubai din 12 aprilie, pentru a participa la „Dubai Music Fest – X international music and dance Festival”.  Doar că, din cauza condițiilor meteo extreme și a inundațiilor, zborul lor, programat pentru această dimineață la ora 04.00, a fost anulat.

Cu sprijinul Ambasadei României s-a reușit găsirea unui alt transport pentru membri ansablului. E se vor întoarce în țară în această după-amiază cu aeronava premierului Marcel Ciolacu, care, la rânsul lui, se întoarce după vizita efectuată în Quatar. Zborul este programat pentru ora 16.00

„Din fericire tinerii noștri nu au fost în pericol. Au stat în hotel în timpul inundațiilor, dar au tras o sperietură zdravănă, mai ales când au aflat că zborul lor a fost anulat. Sunt niște tineri minunați, care ne reprezintă comuna peste tot în lume și suntem mândri de ei. Îi așteptăm cu drag acasă”, a declarat, pentru Mesagerul de Sibiu, Nicolae Șușa, primarul comunei Șeica Mare.

foto: Primăria comunei Șeica Mare facebook

Oraşul Dubai a fost paralizat, din cauza inundaţiilor provocate de ploi torenţiale record, Emiratele Arabe Unite au înregistrat cele mai abundente precipitaţii de la începutul înregistrărilor, în 1949, potrivit Centrului Naţional de Meteorologie, citat de agenţia de presă de stat Wam.

Ploile torenţiale au provocat inundaţii puternice, obligând Aeroportul Internaţional din Dubai, unul dintre cele mai aglomerate din lume, să devieze o parte din zborurile sale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*